Merkez Demokrat Parti adı altında birleşen ve MHP’den istifa eden Koray Aydın’ın da aralarına katıldığı MHP’li muhalifler, kurucular kurulu hazırlıklarını sürdürüyor. Söz konusu hareketin tüzük, program, amblem, isim ve işaret çalışmaları devam ediyor.

Gazete Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre partinin Türk tarihinden ilham alan ve Cumhuriyet vurgusu üzerine kurulu olacak çizgisinin amblem ve de isimde de simgeleştirilmesi isteniyor.

Tasarımcı firma ve ekip Türk tarihine, Cumhuriyet’e, kadın ve erkek eşitliğine vurgu yapacak ve aynı zamanda da akılda kalacak, okuma-yazma bilmeyenlerin de rahatlıkla oy pusulasında bulup tercihini yapabileceği basitlikte bir amblem üzerinde çalışıyor. 

Öte yandan habere göre Aydın’ın 21 Ağustos'taki basın toplantısında salonun hazırlanışı ve salonu dolduran kalabalığın tezahüratlarına yansıyan değişim, merkez kaygısıyla vazgeçilen 2 simgeyi açıkça ortaya koydu.

Alparslan Türkeş’in resmi asılmayacak. Yeni partide 'bozkurt işareti' de yapılamayacak.

Yeni partinin simgesi gibi kullanılacak, meydanlarda kalabalıklarla iletişimde etkili olacak yeni el işaretinin, 'bozkurt' kadar etkili olabilmesi için görüşler alınıyor. Şimdilik kalabalıklara el sallayan yeni parti liderleri, Turgut Özal’ın ellerini havada kavuşturması, Necmettin Erbakan’ın baş parmağını kaldırması, son dönemde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rabia işareti gibi bir işaret bulunamaması durumunda kürsülerden hiçbir partiyi çağrıştırmayacak şekilde sadece el sallamayı sürdürecek.