İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener, kendisi hakkında sosyal medyada başlatılan 'Fosforlu Meral' tagine dün yaptığı grup toplantısında "Kereste gibi yaşam formlarına, erkek demeye midem kalkıyor. Onların yüzünün iğrenç olduğunu, her birinin ne kadar korkak olduğunu göstermeye beni vesile kıldın. Sana şükürler olsun Allah’ım. Bu yaşam formlarının eşlerinin suratına nasıl baktığını merak ediyorum." diyerek tepki göstermişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Akşener’in sözlerini “Bir kadının bu denli ayıplı bir dil kullanması esasen rezilliktir. İP’in yönetimi, Türk siyasetindeki kokuşmadır. İP’in Başkanı projedir, figürandır, kripto damarın ta kendisidir." diye yanıtlamıştı. 

Meral Akşener'in, Devlet Bahçeli karşısındaki tutumunu ARTI TV'de ekrana gelen Medya Kritik programında değerlendiren siyasetçi Nesrin Nas, Akşener'in Gare harekatı ve fezlekelerle ilgili yaptığı açıklamaların ardından 'yerli ve milli' muhalefet olarak görülen Akşener'in, yeniden proje figür olarak takdim edilmesi ve onu kriminalize etme noktasına gelinmesine sebep olduğunu söyledi.

'AKŞENER'İN ÇİZGİSİ, ZOR BİR ÇİZGİ'

Kemal Göktaş'ın sorularını yanıtlayan Nas, Akşener'in çizgisi için şunları söyledi:

"O tepkilerde Akşener adına bir pozisyon çizen, onun adına konuşmaya yeltenen bir çıkış var; 'Burada sen değil biz konuşuruz' diye. Akşener bu sert tutumu aşabilmek için meseleyi ifade özgürlüğü kapsamında ele alarak yumuşatmak zorunda kaldı. Ama Akşener'in çizgisi, zor bir çizgi. Bugüne gelirken karşılaştığı engeller, aslında ne kadar büyük bir zorlukla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Ancak Akşener tüm bunları aşacak, kendisiyle ve sağ siyasetin kadına bakışıyla sert bir şekilde yüzleşecek bir konuşma yaptı dün. Bu konuşmayı çok önemli buluyorum. Bu kolay değildir. 'Fosforlu Cevriye'nin kamuoyunda nasıl algılanmasına çalışıldığını dikkate alırsanız, ki gerçeğin çok dışında bir algılanma bu, Akşener'in 'Yani 'fahişe' demek istediler' sözünü kullanabiliyor olmasını ben çok önemli ve değerli buluyorum. 

'GARE'DEN SONRAKİ ÇIKIŞI AKŞENER'İN MERKEZ SİYASETE YÜRÜME KONUSUNDA BÜYÜK BİR ADIM'

"Akşener'in böyle bir çizgiden gelip merkeze oturmaya çalışması son derece zor. Çünkü merkez demek, 'sağın ılımlısı, solun ılımlısı, şu görüşün ılımlısı' demek değildir. Merkez siyaset, müzakereye açık olmak demektir. Merkez siyaset kendisinden farklı olanlarla aynı masada oturabilmek demektir. Kendi görüşünü zaman içerisinde değiştirmek, 'ötekinin' görüşüne zaman içinde yaklaşmak demektir. Karşılıklı birbirinden öğrenmek demektir. Akşener tam da bunu yapmaya çalışıyor. Burada Gare operasyonu sonrasındaki çıkışı, Akşener'in merkez siyasete yürüme konusunda büyük bir adım atması anlamına geliyor. 

"İkincisi de fezlekelerdeki tutumu. Orada çok net bir şekilde 'fezlekelere hayır diyeceğim' demedi Kılıçdaroğlu gibi. Ama orada 'sizin hukuku siyaset için kullanmanıza izin vermeyeceğiz ve her fezlekeye tek tek bakacağız' demesi bile 'yerli ve milli' muhalefet olarak görülen Akşener'in, yeniden proje figür olarak takdim edilmesi ve onu kriminalize etme noktasına gelinmesine sebep oldu.

Kaynak: Artı Gerçek