İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanı Murat İde, gazeteci Levent Gültekin'i yalancılıkla suçladı.

Gültekin ise verdiği yanıtta, "Hangi yalanı söylediğimi açıklayın. Susarak geçiştirmezsiniz" dedi.

Murat İde, dün CNN Türk'te Meral Akşener'i hedef alan Süleyman Soylu'ya yanıt verdi.

Soylu yaptığı açıklamada, "Meral Hanımı iyi tanırım. Onun siyasi müktesebatı bu işlere yetmez. Bugün Kılıçdaroğlu'na sorun bakalım, Meral Akşener hakkında ne diyecek? Tansu Hanıma (Çiller) aynısını yaptı. MHP onu çok önemli bir noktaya oturttu. Ne yaptığı ortada. Bir siyasi partiyi işgal etme noktasında her şeyi yaptı. Şimdi de 6'lı masada. (Meral Akşener) Türkiye'nin en güvensiz siyasetçisidir, sırtını dönen yanar. Meral Akşener'in biraz siyasi nezaketi olsaydı, biraz siyasi bilgisi olsaydı o akşam oraya gitmezdi" ifadelerini kullanmıştı.

Murat İde, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Süleyman Soylu, Meral Akşener Millet İttifakı'nın, adaletsizliğe uğrayan Belediye Başkanı'na destek olmaya gitti... Otobüsün üzerine çıkmak için de Sayın Kılıçdaroğlu'nun yakın kurmaylarının, İl Başkanı'nın gelmesini bekledi.. Bu, faziletli bir tavırdır, ŞOV değil..." ifadelerini kullandı.

LEVENT GÜLTEKİN'E TEPKİ

"İçişleri Bakanı'na sorulması gereken tek bir soru soramayıp, @cnnturk ekranına "Gazeteciler soruyor" diye yazdırmanın hafifliği var ekranda.. Sürekli yalan söyleyen bir Bakan da, işin cabası.." diyen İde, "Haaa, Cnn Türk'te durum bu da; Halk Tv'de farklı mı?" ifadelerini kullandı ve Levent Gültekin'i hedef aldı.

"Orada da sürekli yalan, sürekli fiştek peşinde koşan bir Levent Gültekin var" ifadelerini kullanan İde, "Yorum yapmıyor, bildiğin yalan söylüyor.. Bana da mesleğim adına üzülmek kalıyor" dedi.

GÜLTEKİN'DEN YANIT GELDİ

Levent Gültekin, sosyal medya hesabından Murat İde'ye yanıt verdi.

İde'ye yönelik "Evet sizden yalanımı söylemenizi bekliyorum, söyleyin ki ilk programda düzelteyim" diyen Gültekin, "Murat bey sizden cevap bekliyorum. Niçin susuyorsunuz? Bu yaptığınız sadece bir iftiraysa o zaman özür dileyip bu twiti silin ya da hangi yalanı söylediğimi açıklayın. Susarak geçiştirmezsiniz" ifadelerini kullandı.

Gültekin, bir başka paylaşımında ise şunları söyledi: "Murat bey ben bir mesaj almadım, bu saygısız ve terbiye yoksunu iftiranızı susarak geçiştiremezsiniz. Hangi yalanı söyledim açıklayın ki düzeltme yapayım dedim. Niye bu suskunluk? Mesajınızın arkasında duramıyorsanız niye yazdınız?"