İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yenikapı Etkinlik Alanı'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Töreni gerçekleştirdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da etkinliğe katıldı.

Törende konuşan Akşener, şu ifadeleri kullandı;

1453 yılında Fatih Sultan Mehmet'in zaferini hatırlatan Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dönerek, “Aynı senin gibi, dedi ki, ‘Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul'u alırım.' Bizans'a rağmen, Avrupa'ya rağmen, Haçlılara rağmen… Ve İstanbul alındı, istikbalimiz…” diye konuştu.

Akşener, konuşmasına öyle devam etti:

30 Ağustos, şu andan itibaren istiklalin başarıldığı bir zafer. 30 Ağustos aynı zamanda bir istikbal zaferidir. Çünkü cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür. Cumhuriyet birliktir, beraberliktir, liyakattir, milletin birliği, bütünlüğüdür. Kayırmanın olmadığı, sınıflar arası geçirgenliğin en yüksek olduğu bir yönetim şeklidir.

İSTANBULLU İSTİKBALİNE UZATILAN ELİ KIRDI’

Bugün, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu… İstanbullu, liyakata önem verdi. İstanbullu, istiklalinden sonra istikbaline el uzatıldığı zaman ikinci turda, 24 Haziran'da o eli kırdı. 805 bin fark attı.

İstanbullu, ‘birlik olun, beraber olun, milli iradeye el uzatmayın' dedi. Şimdi gençler, cumhuriyete hep birlikte sahip çıkacağız.

Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşıldığında liyakat ortadan kalkar. Her bir genç umutsuzluk içinde başka ülkelere baktığı bir anlayışın doğmasına sebep olur… Cumhuriyetten ve onun değerlerinden ayrıldığında tek adam rejimi doğar.

İMAMOĞLU: BAŞKA HİÇBİR ZAFERE BENZEMEZ

İmamoğlu ise etkinlikte yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bugün, ülkemizin tarihinde bir dönüm noktası olan dünya milletlerine ilham kaynağı olmuş bir büyük mücadeleyi sonuçlandıran 30 Ağustos zaferinin yıl dönümü için bir aradayız. Gerçekte dünya tarihi sayısız askeri zaferlerle doludur. 30 Ağustos tarihteki başka hiçbir zafere benzemez. Öncesi ve sonrasıyla 30 Ağustos zaferi eşsizdir.

Kuvayı Milliye direnişinden milli iradenin egemenliğine uzanan yolun en şanlı, en büyük zaferidir 30 Ağustos. 30 Ağustos, esir alınmak istenen bir milletin, diz çöktürülmek istenen bir ordunun kendini yeniden var ettiği bir zaferin adıdır. 30 Ağustos ile apaçık ortaya çıkmıştır ki milli iradenin üzerinde hiçbir şahıs ve hiçbir makam tanımayan bir milletin önünde hiç ama hiçbir güç duramaz.

 ‘SINIRLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ’

30 Ağustos'tan aldığımız güçle bugün millet egemenliğine dayalı tam bağımsız bir ülkeyiz. 30 Ağustos'la beraber bütün dünya bilsin ki sonsuza kadar hep böyle kalacağız. Bu ülkenin sınırları, geçmişimizin çizdiği sınırlardır. O sınırlar bizim varlığımız ve bağımsızlığımızın teminatıdır.

‘BU ZAFERİN KUTLANMASI ENGELLENEMEZ’

21. YY'ın zaferleri akıldır, bilimdir, ilimdir, irfandır. İşte bu yolla eğitimde, teknolojide, bilişimde, kültürde, sanattta, sporda, milletçe, özellikle çocuklarımız ve gençlerimizle çok büyük zaferlere hep birlikte imza atacağız. Tüm dünyanın bildiği en yalın gerçeği daima hatırlayalım. 30 ağustos vatanı için her şeyi göze alan bu milletin zaferi ve kutlu bir bayramıdır.

Dün bu zafer nasıl engellenemediyse, bugün bu güzel zaferin bayramının kutlanması da engellenemez.