İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş’ı Cumhurbaşkanlığı’na aday göstermek için imza topladığı iddialarını yalanladı. Akşener, "Yalan haber. Bakın yanlış bile demiyorum, yalan diyorum” dedi.

Akşener, Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’in sorularını yanıtladı. İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun Sahada cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş'ın adının öne çıktığını ifade etmesi; Başkanlık Divanı’nda yeniden görev vermediği İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ile ilgili tartışmalarla ilgili “Eylül linçi başladı” diyen Akşener, “Daha önce de benzer şeyler olmuştu. Eylül ayı geldiğinde birileri İYİ Parti'yi linç etmek için harekete geçiyor. Kim yapıyor, nasıl yapıyor, neyi amaçlıyor anlamaya çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'un AK Parti'nin kalesi gibi görünen muhafazakâr semtlerine yaptığı ziyarette gördüğü ilgiye dikkati çeken Akşener, partisinin sahada yükselişe geçtiği zamanlarda böyle bir linç ortamı yaratılmaya çalışıldığını söyledi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A ZİYARET

Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yaptığı ziyaretlerle ilgili olarak da şunları kaydetti:

“İBB'ye Ekrem Bey seçildikten sonra hiç gitmemiştim. Bu hafta bir açılışlarına katılacağım. Öncesinde makamda ziyaret etmek istedim. Aynı şekilde Ankara'da da açılışlar var ve öncesinde Mansur Bey'i ziyaret edeceğim.”

KILIÇDAROĞLU SORUSUNA KARŞIN SESSİZ KALDI

Akşener’e CHP Yozgat İl Başkanı Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık” çıkışıyla  oluşan sıkıntılı ortamı da sorduğunu belirten Zeyrek, “Kendisine bu tür sorunlu dönemlerde Kılıçdaroğlu'yla sık sık ve doğrudan görüştüğünü ve birlikte ortamı yumuşattıklarını anımsattım ve bu kez bunun olup olmadığını sordum. Sessiz kalmayı tercih etti” diye aktardı.

Zeyrek, “Meral Hanım'ın sessizliğinden anladım ki bu kez ciddi bir iletişimsizlik olmuş” dedi.