İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Akşener, İsrail'in Filistin'e karşı saldırıları üzerinden iktidarı, "Bu insanlık ayıbı karşısında maalesef ülkemizi yönetenlerden İsrail’in caydıracak Filistinlilerin hayatını iyileştirecek bir somut atım görmedik" diyerek eleştirdi. "İsrail ile aramızda 6 milyar doları aşan ticari ilişkiler var. Bu ilişkiler askıya alındı mı? Kürecik Radar üssü var değil mi İran’dan İsrail’e yapılacak bir saldırıyı haber vermesi planlanıyor. Peki bu üs kapatıldı mı?" diye soran Akşener, "Hayır. Bunların hiçbiri yok. Peki ne var? Bol miktarda hamaset var" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaştan helallik istemesine de tepki gösteren İyi Parti lideri, "Alamazsın Sayın Erdoğan, ekmeği haram ettiğin çiftçiden, hayalleri haram ettiği gençten helallik alamazsın. Yazmayı haram ettiğin gazeteciden helallik alamazsın. Kadroyu haram ettiğin öğretmenden helallik alamazsın. Huzuru haram ettiğin kadınlardan helallik alamazsın. Aşıyı haram ettiğin milyonlardan helallik alamazsın. Günahına girdiğin nice masumdan helallik alamazsın. Bir damla huzuru haram ettiğin milletimizden helallik alamazsın" diye konuştu.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu insanlık ayıbı karşısında maalesef ülkemizi yönetenlerden İsrail’in caydıracak Filistinlilerin hayatını iyileştirecek bir somut atım görmedik. İsrail ile aramızda 6 milyar doları aşan ticari ilişkiler var. Bu ilişkiler askıya alındı mı? Kürecik Radar üssü var değil mi İran’dan İsrail’e yapılacak bir saldırıyı haber vermesi planlanıyor. Peki bu üs kapatıldı mı? Hayır. Bunların hiçbiri yok. Peki ne var? Bol miktarda hamaset var. A haber’de, Yenişafak’ta ateşli yorumlar var yazılar var gerçi bu hususta arkadaşların hakkını terslim etmemiş lazım Doğu Türkistan için bu kadarını bile yapamadılar.  Dün kürsüden insanlık nutukları atan Sayın Erdoğan Doğu Kürdistanlı kardeşlerimiz için ağzını bile açamamıştı.  Sayın Erdoğan, kürsüden sallamayı liderlik sananların devri artık bitiyor. Samimiyetsiz ağlak tavırlarınızla Filistin için çok şey yapıyormuş gibi görünme çabanızı artık kimse yemiyor. İsrail’e yaptığın gideri Çin’e de yapabileceksin."

"Bugün de zor bir dönemden geçiyoruz. 1019 ‘da olduğu gibi bugün de o ilk adımı atacak cesarete sahip olmalıyız. Yeni destanlar yazmak için o adımı atmamız gerekiyor. Biz de bugün güçlü mutlu bir Türkiye hedefiyle o adımı atacağız."

'SÖZDE TAM KAPANMA SÜRECİNDE BİR KEZ DAHA GÖRDÜK Kİ BU ZOR GÜNLERDE MİLLET OLARAK YAPAYANLIZIZ' 

"Böylesine büyük bir kahramanlığın mirasçıları olarak bizler üzerimize düşen görevin bilincindeyiz. Milletimiz için en iyi olanı başarmak zorundayız ama maalesef Türkiye bugün bu bilinçten uzak bir anlayışla yönetiliyor. AK Parti'nin ben yaptım oldu zihniyeti yüzünden milletimizi zor günler geçiriyor. Pandeminin başlından bu yana bilim insanları uyardı, biz hepimiz uyardık dinlemediler. Üç Haftalık tam kapanmanın zorunlu olduğunu bir türlü kabul etmek istemdiler. Nihayetinde lebalep kongreler bitip vaka sayıları zirve yapınca adı tam  kapanma olan tuhaf bir uygulamaya gittiler. Adı tam kapanma ama şehirlerde trafik var, adı tam kapanma ama yasaklardan 20 milyona yakın insanımız muaf. Sonuç ortada 5 binin altına inan vaka sayısı 10 binin üzerinde. Sözde tam kapanma sürecinde bir kez daha gördük ki bu zor günlerde millet olarak yapayalnızız. Bu süreçte de iktidarın ortada olmadığı devletin kurumlarının ve gücünün  hissedilmediği bir boşlukta yine tek başımıza kaldık. Neticede yarı sürü bağışıklığı, yarı kapanma, yarı toklukla yalan yanlış bir süreci yaşadık. Halbuki gelişmiş ülkelerde ilk süreç atlatıldı. Şu anda yurt dışında isteyen istediği an istediği yerde  test yaptırabiliyor. Aşı tedariki konusunda sorun yaşamıyorlar. Planladıkları şekilde aşı takvimi uygulanıyor. Biz ise pandeminin başından bu yana iktidarın türlü yalanlarıyla oyalanıp ölmemek için çaba harcıyoruz. Ekonomik ve sosyal destek paketleri olmadan  kapsamlı bir aşı planlaması yapılmadan uygulanan kapatmalar ne yazık ki vatandaşlarımız için Kovid kadar büyük bir belaya dönüştü.

'BU GERÇEK Kİ AK PARTİ BALONU ARTIK PATLAMIŞTIR' 

Bu bir gerçek ki AK parti balonu artık patlamıştır. Bu iktidar 14 ay milletinin yanında duramamıştır. Oysa Türkiye'nin zor günde vatandaşının yanında olacak gücü de zenginliği de kaynağı da var. Mesele bu kaynakları kimin için kullandığınız meselesi. Mesele kaynak değil tercih meselesi. İktidarın tercihi çok açık! Her zaman olduğu gibi milletimizi d3ğil eşi dostu tercih ediyorlar. Bu öyle bir zihniyet ki yaprak döken memleketi bahar bahçe zannedecek kadar şuursuz. Evine ekmek götüremediği için canına kıyan insanlarımızı görmeyip onun hakkını yapmacılara tıkır tıkır ödeyecek kadar vicdansız. Bunda haramın ortasında bir de utanmadan milletinden helallik isteyecek kadar da yüzsüz. Sayın Erdoğan yeter artık, milletimizin yakasından düşün artık. Hangi yüzle çıkıp da helallik istiyorsun kardeşim."

'ALAMAZSIN SAYIN ERDOĞAN, EKMEĞİ HARAM ETTİĞİN ÇİFTÇİDEN, HAYALLERİNİ HARAM ETTİĞİN GENÇTEN HELALLİK ALAMAZSIN'

"Daha dün iş yerleri kapanıyor diyenler yalan söylüyor diyordu bugün utanmadan onlardan helallik istiyorsun. Dün eve ekmek götüremiyoruz diyen esnafa abartıyor diyordun, bugün utanmadan onlardan helallik istiyorsun. Alamazsın Sayın Erdoğan, ekmeği haram ettiğin çiftçiden, hayalleri haram ettiği gençten helallik alamazsın. Yazmayı haram ettiğin gazeteciden helallik alamazsın. Kadroyu haram ettiğin öğretmenden helallik alamazsın. Huzuru haram ettiğin kadınlardan helallik alamazsın. Aşıyı haram ettiğin milyonlardan helallik alamazsın. Günahına girdiğin nice masumdan helallik alamazsın. Bir damla huzuru haram ettiğin milletimizden helallik alamazsın. "


'ÖYLE KÜRSÜDEN ÜFÜRMEK OLMAZ, MADEM HELALLİK ALACAĞINA EMİNSİN BUYRUN GETİRİN SANDIĞI, HODRİ MEYDAN' 

"İlla helalleşmek istiyorsan ben sana yolunu söyleyeyim, siyasetçi milletiyle kürsüden attığı nutukla helalleşmez, siyasetçi milletiyle sandıkta helalleşir. Maden helallik alacaksın önce aziz milletimizin önüne sandığı getireceksin, helalliği öyle isteyeceksin. Öyle kürsülerden üfürmek olmaz. Madem helallik alacağına eminsin buyurun bakalım getirin sandığı hodri meydan. Valla iyiler seçime hazır."