İl il, ilçe ilçe esnaf gezdiklerini belirten Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmiş yıllardaki yüzük çıkışına göndermede bulundu, “Bundan yıllar evvel şu yüzükle yola çıktılar. 'Bu yüzükten fazlası olursa bilin ki ben yanlış işler yapmışım.' Şimdi bu yüzüğün yanında gemicikler oldu, 5'li çeteler oldu. Bu yüzük sonrasında 24 milyar lirayı sizin cebinizden alıp Hariri'nin cebine koydular” dedi.

‘KAHROLSUN İSTİBDAT, YAŞASIN HÜRRİYET’

“Çiftçi, Nisan ayında gübre atamadı. Tarım ölüyor, besicilik ölüyor, süt üreticiliği ölüyor. Sizin işleriniz can çekişiyor. Gençler umutsuz, gençler kan ağlıyor, gençler bu ülkeden gitmek istiyor.” diyen Akşener, “El ele vereceğiz ve bizi birbirimize düşüren bu siyasetçi takımını ve onların bu düzen üzerinden kurdukları harami düzeni birlikte yıkacağız. Nerede yıkacağız, sandıkta yıkacağız. Neyle yıkacağız, helal oylarınızla demokrasi ile yıkacağız. Ve ne diyoruz; Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet.” İfadelerini kullandı.

‘BU HARAMİ DÜZENİ BİRLİKTE YIKACAĞIZ’

Gençlerden yaşlılara herkesin 'Adalet istiyoruz' dediğini aktaran Akşener, konuşması sırasında mikrofonu alandaki kişilere de uzattı. Bir kişinin, “Beni bu enkazın altından bu garibanlıktan kurtarın. Sesime ses olun” sözleri üzerine Akşener, "Sesine ses olacağız. 1 yılımız kaldı. İster önce ister zamanında. En geç 1 yıl sonra. Az kaldı. Bu harami düzeni birlikte yıkacağız” ifadelerini kullandı.

Akşener şöyle devam etti:

"Bu yüzükle geldiler sizleri umutsuzluğa mahkûm ettiler. Bu yüzükle geldiler 5 maaş alan danışmanlar ürettiler. O, 5 maaş alıp, yan gelip yatan danışmalar garibanı sokakta tekmeledi. Bir yüzükle geldiler bakan yardımcılarının maaşları 314 bin lira geldiler. Bir yüzükle geldiler 5-10 maaş alan danışmanlar oldu. 11 maaş alan müdürler oldu. Haram olsun, zıkkım olsun."