Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü.

İYİ Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmeye İmamoğlu’nun eşi ve çocukları da katıldı.

Akşener’in odasında bir süre konuşan ikili daha sonra basın toplantısı düzenledi. AK Parti’nin İstanbul’da tüm ilçelerde seçim sonucuna yaptığı ı itirazı Akşener, şöyle değerlendirdi:

“İtirazlar olabilir. 2 sandık hariç tüm sandıkların ıslak imzalı tutanakları elimizde, süreci yakından takip ediyoruz. Böyle gitmesi hepimize zarar veriyor. Sayın Cumhurbaşkanı’ndan İmamoğlu’nu tebrik etmesini bekliyoruz.”

Akşener, İmamoğlu’nun çocuklarına özel ilgi gösterirken “Küçük Beren’e el koydum” dedi.

‘BELEDİYE ŞEFFAF OLACAK’

Ekrem İmamoğlu daha sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş’ı ziyaret etti. Yavaş’ın Seçim Koordinasyon Merkezi’ndeki buluşmaya partililer yoğun ilgi gösterdi.

“Artık Türkiye’de yeni bir dönem başlıyor” diyen Mansur Yavaş, “Bu dönemde ötekileştirme ortadan kalkacak, insanlar kucaklaşacak ve belediye başkanları siyasete çok bulaşmayacak, başka siyasi partilerin genel başkanlarıyla uğraşmayacak. Belediye başkanları özür dilemesini bilecek, şeffaf olacak. Vatandaşların parasına boşa harcamayan yeni bir belediye başkanlığı anlayışı ile sizleri yönetmeye başlayacağız” diye konuştu.

‘HAYAT STANDARDINI YÜKSELTMEYİ AMAÇLIYORUZ’

Yavaş kendilerine oy vermeyen kişilerin dışlanmış hissetmemesini amaçladıklarını vurgulayarak, “Yaşadığımız kentlerde kimsenin yatağa aç girmemesi, okumayan çocuğun kalmaması, insanların ekonomik seviyesi ve hayat standardının yükseltilmesini amaçlıyoruz” dedi. Yavaş, mazbatalarını alınca kutlama programı düzenleyeceklerini de açıkladı.

Buluşmanın ardından İmamoğlu, İstanbul’a gitmek için Esenboğa Havalimanı’na geçti.

İmamoğlu, Anıtkabir ziyaretinin ardından CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü.