İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesiyle ilgili davanın, Suudi Arabistan'a devredilmesini eleştirdi.

KRT TV yayınında Çiğdem Akdemir'in sorularını yanıtlayan Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

'SİZİ 15 TEMMUZ'LA İLGİLİ GENE Mİ YANILTTILAR'

"Sayın Erdoğan’a şöyle bir sorum var, sizin aracılığınızla: Cemal Kaşıkçı davası ne oldu muhterem, bay kriz" diyen Akşener, "Bugün buraya gelirken TRT 1'in verdiği grup konuşmanızı yeniden izledim Sayın Erdoğan. Neler söylemişsiniz, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Temmuz’un finansörü olduğunu söylediniz, bugün kankisiniz. Yanıltıldınız mı, yalan mı konuştunuz. Sizi 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili olarak gene mi yanılttılar? Ya da bileğinizi mi büktüler ne oldu?" şeklinde konuştu.

'İSRAİL DE YAN SUÇLUYDU, ŞİMDİ KANKİ OLUYORSUNUZ'

Darbe girişimi nedeniyle Suudi Arabistan ve İsrail'in de suçlandığını belirten Akşener, "İkinci suçlu Suudi Arabistan'dı, bu konuyla ilgili. Yan suçlu İsrail, yan suçlu Amerika'ydı. Amerika'ya direkt bağıramadılar ama İsrail de odaktaydı. İsrail’le de kanki oluyorsunuz. Neden kanka oluyorsunuz demiyorum, dış politikada elbette iyi geçinilmelidir, orada bir sorunumuz yok. Ama bunları çok ağır ağır söyleyip sonra başınızı öne eğerseniz 'bunun arkasında ne var'ı biz sorgularız" dedi.

kaşıkçı

CEMAL KAŞIKÇI DAVASI

Erdoğan'ın Kaşıkçı cinayetinin üzerine gidilmesi talimatı verdiğini söyleyen Meral Akşener, "Gelelim Suudi Arabistan'la ilgili meseleye (Cemal Kaşıkçı davasının devri). Ya ne oldu? Siz hakimlere, savcılara, MİT’e, Emniyet İstihbarat'a o konuşmanızda talimatlar veriyordunuz. Diyordunuz ki 'Sonuna kadar gideceksiniz, biz buna müsaade etmeyeceğiz'. Ne oldu ki bu mahkeme Türkiye'de bitti ve Suudi Arabistan’a bu konu gönderildi. Ne oldu Sayın Erdoğan?" ifadelerini kullandı.