İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Gençlik Kolları 3. kuruluş yıldönümü törenine gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Boğaziçi Üniversitesi’deki protestolar konusunda tavsiyede bulunan Akşener, “Erdoğan’ın tecrübesiyle gençleri mentorlük etme gibi bir görevi var. Ayrı ama kendisine tavsiyem bir defacık Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlasın ve gençlerin mentorlüğünü bir görsün” dedi.

Z kuşağından öğrenecek çok şey olduğunu ifade eden Akşener,  "Z kuşağı Z kuşağı, gençler diyerek Türkiye’de herkes uzman oldu, ama kimse gözünüzün içine bakıp bu genç ne yer ne içer ne düşünür neyle karşılaşır demiyor. Bunu öğrenmenin yolu tersine mentorlüktür. Sizden öğrenecek çok şeyimiz var" diye konuştu.

Akşener konuşmasında şunları söyledi:

‘MENTORLÜKLERİNİ GÖRSÜN’

Biz size saygı duymak zorundayız, görüşlerinize saygı duymak, dünyaya bakışınıza saygı duymak zorundayız, ama en büyük görevimiz, yürüdüğünüz yoldaki dikenleri, çakıl taşlarını temizlemektir. Bir başka önemli görev biz büyüklere düşen şudur; mentorlük diye sizin bildiğiniz bir kavram var. Ben bugün iddia ediyorum biz yaştakilerin, önce sayın Erdoğan’a tavsiyem budur, bu ülkenin Cumhurbaşkanı olmayı bir defacık başararak, siz gençlerin kendi partisinin gençleri olsun razıyız, tersine mentorlüklerini bir görsün bakalım. Sayın Erdoğan’ın tecrübesiyle gençleri mentorlük etme gibi bir görevi var. Ayrı ama kendisine tavsiyem bir defacık Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlasın ve o gençlerin mentorlüğünü bir görsün.

Z kuşağı Z kuşağı, gençler diyerek Türkiye’de herkes uzman oldu ama kimse gözünüzün içine bakıp bu genç ne yer ne içer ne düşünür neyle karşılaşır demiyor. Bunu öğrenmenin yolu tersine mentorlüktür. Sizden öğrenecek çok şeyimiz var. Geri dönüp baktığım zaman bizim yaş grupları arasında iş bulma konusundaki rekabet daha kolaydı. Şimdi hangi meslek dalını seçerseniz seçin rekabet feci, dünyada feci ülkemizde liyakat olmadığı için, liyakata değer verilmediği için, kayırmacılık olduğu için iki kere feci.

MENTOR NE DEMEK?

“Herhangi bir iş yerinde farklı görevlerde çalışarak deneyim kazanmış olan, danışan kişinin hedefine ulaşmasını sağlayacak yolu bulmasına yardımcı kimse.”