İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akşener, “Biz sosyal medya platformları için ülkemiz kanunlarıyla uyumlu düzenlemeler getirilmesine karşı değiliz” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medyayı “kapacağız” şeklindeki sözlerine değinen Akşener, “Bir hafta önce sosyal medyayı öve öve bitiremeyen Sayın Erdoğan, bir hafta sonra ‘kapatacağız’ der miydi? Bu farklı düşünceleri ezerek susturma çabasıdır. Gençleri sosyal medyada kontrol edemiyorlar. Yasaklayacaklarmış. Kendilerine yapılan alçakça bir saldırıyı gündeme getirip algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar. Twitter ne yaptı kendilerine ait trol hesapları kapattı. Kendi hesaplarının engellenmesine kızdılar” dedi.

Sosyal medya üzerine hükümetin yaklaşımını eleştiren Akşener, bir yandan da "Sosyal medya üzerinden koparılan fırtınalar bunun bir başka örneği. Biz sosyal medya platformları için ülkemiz kanunlarıyla uyumlu hukuki bir alt yapı hazırlanıp düzenlemeler getirilmesine karşı değiliz. Vatandaşlarımızı korumak için bu adımları atmalıyız ama bunu özgürlükleri kısıtlayarak değil. İşe iktidarın maaşlı trol ekibini dağıtarak başlayalım" diyerek savundu.

"KADINA TECAVÜZ GÖNDERMESİ YAPANLAR SERBEST"

Akşener, Netflix, YouTube, Twitter’in Erdoğan tarafından suçlu olarak gösterilmesini eleştirerek, “Her gün birileri hakarete, iftiraya uğruyor. Küçük ortak her gün öfke krizi geçiriyor. Minik ortak her gün birini hedef gösteriyor. Masum gazeteciler cezaevine konuluyor ama masum kadınlara tecavüz göndermesi yapanlar serbest kalabiliyor. Ama Sayın Erdoğan'a sorarsanız; suçlu Netflix, YouTube, Twitter…” diye konuştu.

"TÜİK RAKAMLARI SİZİ KURTARMAZ"

Doların gün itibariyle 6.58'ten işlem gördüğünü hatırlatan Akşener, TL’nin iki yıl içinde yüzde 50 değer kaybettiğini, kişi başı milli gelirin 9 bin doların altına düştüğünü ve tarım işçilerinin sayısının azaldığı bilgilerini paylaşarak, “Bir konuyu açıklığa kavuşturayım, bunlar devletin rakamları; İki senelik enflasyon yüzde 30 olmuş. Türkiye kendi sınıfında dünyanın en yüksek enflasyonuna sahip. Gelmekte olan geliyorken, Damat Bey ve kayınpederine önerim, Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini türlü yalanlarla savunmayı bir an önce bırakmalarıdır. Sizi TÜİK'in düzenlenmiş rakamları kurtaramaz. Damadı, Hazne’nin başından almalısın. Gitsin başkasının hazinesiyle oynasın kardeşim” diye belirtti.

“CUMHURBAŞKANLIĞI’NIN İTİRAFNAMESİDİR”

Akşener devamla şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı Bütçe Başkanlığı’nın itirafnamesi, biz yazmadık onlar yazdı. Deniyor ki; Hazine yardımları ödeneği 130 milyardı 136 milyar liraya çıktı. Görev zararı 91 milyar 300 milyon lira. Hiçbir özel şirket bu kadar zarar edeni orada oturtmaz. Patronun damadı olsa bile. Kara Yolları Genel Müdürlüğü’nün yap işlet devlet projelerinin garanti ve katı ödemeleri de etkili oldu. Verilen taahhüt 2019 yılı sonunda 17 milyar dolara yaklaştı. Tam 116 milyar 450 milyon lira. Yani pandemi nedeniyle vatandaşa dağıtılan paranın 11 katından fazla.  EYT'lilere maaş bağlanması için gereken para sadece 10 milyar lira. Şu rakamlara bakar mısınız? Ne müteahhitmiş arkadaş! Bir türlü doyuramadınız gitti. Yazıklar olsun size”