İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti için gittiği Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde halka seslendi.

Akşener, "Bir seçim geliyor. Bu seçimi el ele vereceğiz, bugün uygulanan bu Harami düzeni elbirliği ile sandıkta yıkacağız. Senin çocuğun işsizken, 5 maaş alan danışman var bu ülkede. 10 maaş alan, 11 maaş alan, 15 maaş alan var müdürler var, danışmanlar var bu ülkede. Tabii ki haram olsun. Sen bu akşam tencerede ne pişireceğini düşünürken, birileri bu ülkenin kaynaklarını darmaduman ediyorsa, bu Harami düzendir. Bu Harami düzeni hep birlikte el ele verip, helal oylarınızla, sandıkta, demokrasiyle beraber göndereceğiz inşallah" şeklinde konuştu.

Akşener konuşmasında, "Siyaseti şuculuk-buculuk üzerinden yaptılar. Senin çocuğun işsiz, 92 puanla açıkta. 58 puanla tayin edilen ayısı-dayısı olan gençler var. Ama sonrasında seni nasıl meşgul ettiler, ey milletim, aziz milletim. Seni şuculuk-buculuk üzerinden meşgul ettiler" ifadesini kullandı.

"Siyasetçiler şuculuk-buculuk üzerinden konuşuyorsa bilin ki, size kazık atıyorlar. Bilin ki, sizi çırak çıkarıyorlar" diyen Akşener, "Senelerce çocuklarınızı okuttunuz. Mezun oldular iş yok. Rızkınızdan kestiniz. 2 yıl, 4 yıl okuttunuz. Mezun oldular, iş yok. Ne yaptılar, devlette çalışmak için giriştiler tekrar KPSS'YE çalışmaya. Evlat sahiplerine soruyorum; hanginizinki bir yere ulaşmadan kendi emeği ile atanabildi? Çalıştılar, çalıştılar, çalıştılar. 82-88-96 puan aldılar, 58-62 puan alanlar atandı, senin ki atanamadı. Öğretmen oldular. Kardeşim atamayacaksan neden öğretmen okulu açıyorsun. Öğretmen oldular. Sözleşmeli öğretmen, geçici öğretmen, ücretli öğretmen, özel okulda çalışan öğretmen, devlette çalışan öğretmen. Böyle bir şey olabilir mi? İster özel okulda, ister devlette çalışsın; öğretmen öğretmendir, evlatlarınızı emanet ettiğiniz en önemli insandır. O kadar çok atanamamış öğretmen var ki, her gittiğim yerde ağlıyorlar. Anneleri ağlıyor, babaları ağlıyor, bu çocuklar ağlıyor. Yazıktır, günahtır" şeklinde konuştu.

'24 MİLYAR LİRA SİZİN CEBİNİZDEN ALINDI, ERDOĞAN'IN AİLE DOSTU HARİRİLER'İN CEBİNE KONDU'

Bunların karşılığında ise birilerinin kazandığını belirten Akşener, "Size iki rakam vereceğim. 24 milyar lira sizin cebinizden Türktelekom'dan alındı, Erdoğan'ın aile dostu olan Haririler'in cebine konuldu. Bu arada Ankara'da Ankapark diye bir park yapıldı, garibim dinozorların içini deşmişler. Çarpışan otomobillerin çarpışamadığı bir park bu. Ne kadar harcanmış biliyor musunuz? 801 milyon dolar, Türkçesi 14 milyar TL. İkisini toplayınca 38 milyar lira yapıyor" ifadelerini kullandı.

Bu para ile nisan ayında gübre atamayan çiftçilere ücretsiz gübre verilebileceğini, KYK borçlarının silinebileceğini, karşılıksız burs verilebileceğini, ilkokul birden lise sona kadar tüm öğrencilere kahvaltı ve öğle yemeği sağlanabileceğini, mezun olan genç işsizlere istihdam yaratılabileceğini dile getiren Akşener, "Biri 14 milyar, biri 24 milyar; birilerinin cebine gitti. Değerli kardeşim sen çırak çıktın, senin çocuğun çırak çıktı." değerlendirmesini yaptı.

'SEÇMENİ VELİNİMET YAPACAĞIZ'

20 Ocak 2020'den bu yana il il, ilçe ilçe, esnaf esnaf gezdiğini hatırlatan Akşener, "O dükkanların içinde bugüne kadar kendi partimi övmedim. Propaganda yapmadım. Başka bir siyasi partiyi de hiç yermedim. Çünkü orada özne insanımız olmalıydı. Siyaseti, dertlerinizi tespit edip, onlar üzerinden çare üretip, o çareler üzerinden rekabet ettirir hale getirebilirsek hep birlikte, sonuçta kazanan seçmenimiz olur, milletimiz olur. O dükkanların içinde müşteriler velinimettir. Çok uzun bir zamandır seçmen velinimet değil. El ele vereceğiz ve seçmeni velinimet yapacağız. Biz siyasiler vekiliz, asıl sizsiniz. Aziz Türk milleti, siz asilsiniz. Siz buradaysanız her bir muhterem buraya gelip karşınızda resmi tazim durmalıdır, durdurmalısınız" diye ekledi.

‘ÖYLE CEVAPLAR VERİRİM Kİ, KİMSE YERİNDEN KALKAMAZ’

Akşener, Söğüt’te yaptığı konuşmada da, “Söğüt'te bana PKK'lı diyorlar ama güneydoğuya gittiklerinde de faili meçhulcu diyorlar. Bunlar aynı yerde olamaz kardeşim. Sen kendine bak kendine. O masaya sen oturdun, ben değil. Bu ülkede devlet ciddiyeti kayboldu. Öyle cevaplar veririm ki, vallahi kimse yerinden kalkamaz ama çözüm değil. O zaman yine sizi unutuyoruz” şeklinde konuştu.