İYİ Parti Genel Başkanı ve partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Meral akşener, Liderler FOX'ta programında açıklamalarda bulundu.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

"İğne ucuyla oy topluyoruz. Erdoğan dolaylı olarak cevap veriyor aslında. Erdoğan çok yorgun ve çok konuşuyor. Kınayı adanmışlık olarak kullanıyoruz. O yüzden ben de yaptırıyorum. 2015'teki cumhurbaşkanlığı seçiminde açılım gümbürteye gitti. Hendek harekatı adı altında farklı bir mücadele oldu. Önleyici tedbirlerdir esas olan. Seçime kurban edildiği zaman dış politika ve terör o zaman sıkıntı olur.

Cumhuriyete şükran duyuyorum. Cumhuriyeti kuran iradeye saygı duyuyorum. Çok büyük müteşekkirim. İkinci turda Erdoğan'ı evde dinlenmek üzere istirahate göndereceğim. Saha bunu gösteriyor. Saha çok önemlidir.

Kadınlara öncelikle son on yılda artan şiddet, istismarda iyi hal indirimini kaldırmayı vaat ediyorum. Kadını evinde muhafaza edeceğiz şiddet uygulayan erkekleri terapi evlerine göndereceğiz ve tedavi edeceğiz.12 yaş kuralı iğrenç bir şey. Kadınlarda bir suç arama mantığı kaldırılacak. Şiddet gören kadın veya çocuğa eşit muamale göstereceğiz. İşsizlerimizin %36'sı kadın. Kadınlara iyimser ayrımcılık uygulayacağız. Ben kendimi dindar olarak tanımlayan kadınım. 37 yaşında politikaya başladığımda dini,sosyal alanda cinsiyet anlamında bir tacize uğramadım. Taa ki bu zamana kadar.

DİYANETİN SAYFASINDA ABUK SABUK ŞEYLER GÖRMEMELİYİZ

Rize Belediye Başkanı "İkinci eş olarak Kürt eşi alalım ve çözelim" demişti. Engellememiz lazım. Samsun İl Başkan Yardımcısı da "Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer" dedi. Ben Diyanet'in sayfasında böyle abuk sabuk şeyler görmemeliyiz.

Atatürk'ün kız evlatları üzerinden yatak odası muhabbeti yapıldı. O devrin çocuğuna da hakaret eden bir şeydi. Saray'da ağırlandı bu kişi. Bu bir zihniyet. Atatürk annesine genelevde çalışıyor denildi. Hukuk devreye girmeliydi. Benim mitinglerimde kadınların yoğun olmasının sebebi bıktı, usandılar artık.

Türkiye'de ilk defa üçüncü bir yol oldu. Biz birbimizi iyi tanıyoruz. Tayyip Bey kutuplaştırarak kazandı. Erdoğan ile baş etmek için geç kalmış olabilirim. Dip dalga geliyor. Diğer adayların hepsi ikinci turda Erdoğan'a kaybediyor. Bu kadar yetki bana bile verilmemeli.

HAKİMLER İNSİYATİF KULLANMALIYDI

Demirtaş sanık, hükümlü değil. Adaylığı da onaylandı. Cumhurbaşkanı adayının kaçma gibi durumu olmayacağına göre hakimler insiyatif kullanmalıydı. Eşit yarışılmalıydı.

Buldan'a saygı duyarım oy vermemesi ne ilişkin. Demokrasi derken bir tarafta bir grup seçmenin oyunun cebinde olduğu iddia etmek çelişkidir. Hendeklerin açılmasında valiler göz yumdu. FETÖ'den en çok mağdur olan insan bizim partimizde. "

KAHRAMAN'IN DAMADI FETÖ'DEN KAÇAK

İsmail Kahraman damadı FETÖ'den kaçak şimdi. Damadının iş yerine kayyum atandı, kayyum kim? Yine damadı. Milletin seçtiği belediye başkanları ağlaya, zırlaya gittiler. Damadı, FETÖ'nün açtığı okullardan mezun. AKP içinde herkesin çarşaf çarşaf fotoğrafı var. Ama ne hikmetse ortada siyasi ayak yok. FETÖ'ye yardım ve yataklık yapanların da mahkemeye çıkarılması zorunluluktur.