İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarına ilişkin İl Seçim Kurulları'na yaptıkları itiraz başvurularının reddedilmesini değerlendirdi

Balıkesir ve Uşak’ın yanı sıra Manisa’nın Şehzadeler, Köprübaşı, Yunus Emre, Isparta’nın Gelendost ve Bursa’nın Mustafa Kemal Paşa ilçesinde, İYİ Parti’nin ‘sonuç tutanaklarında hatalar var’ diyerek yaptığı itiraz başvuruları, seçim kurullarınca reddedildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Pazar gününden bu yana, ‘hukuk ve adalet’ başlıklı konuşmalar yapan iktidar partisi ve ona biat etmiş kurullar, İYİ Parti’nin de aynı haklara sahip olduğunu görmezden geliyor. İstanbul ve Ankara’da, sonucu değiştirmeyecek oranlara ısrarla itiraz eden iktidar partisi ve bu itirazları anında işleme koyan kurullar, Balıkesir’de üç maymunu oynuyor. Ne yapacaksınız? AK Parti’nin yaptığı her itiraz sorgusuz sualsiz kabul edilirken, Balıkesir ve Uşak’ta açık hatalar tespit edilmesine rağmen İYİ Parti’nin itirazının reddedilmesini şikâyet ediyorum” dedi.

‘AFİŞLER MİLLİ İRADEYE SAYGISIZLIK’

AK Parti’nin İstanbul, Ankara ve bazı illerde seçim sonuçlarına yaptığı itirazların ‘demokratik hak’ olarak nitelendirildiğini hatırlatan Akşener “Ancak, aynı iktidar partisinin, daha önce başarıyla çıktığı seçimlerin sonuçları, birkaç saat içinde açıklanıp balkon konuşmaları yapılırken, sürecin bu kez neden bu kadar uzadığını anlamakta zorlanıyoruz. Hatta bırakın gecikmeyi, iktidar partisinin, kaybettiği belli olan İstanbul’da, seçimi kazanmış gibi afişler astırmasını da milli iradeye ve kurumlarımıza hakaret sayıyoruz” eleştirisini yaptı.

ERDOĞAN’A YANIT

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti’nin çoğunlukta olmasına atfen söylediği “Kazansalar dahi bunlar topal ördek” sözlerine de yanıt veren Akşener, “Belediye meclislerindeki dağılım üzerinden yeni başkanlarımızı tehdit etmek Cumhurbaşkanı’na yakışmaz. Ne yapacaksınız? Sistemi tıkayarak seçimi kaybettiğiniz illerde yaşayan, size oy vermiş olanlar da dahil milyonlarca vatandaşımızı cezalandıracak mısınız?” diye sordu.

Akşener, 16 Nisan Halk Oylaması’nda sandık kurulu mührü taşımayan oy pusulalarının dahi geçerli sayıldığını hatırlatarak, “Halk Oylamasında kamuoyunda güvenilirliği hayli zedelenmiş olan seçim kurullarını, verecekleri demokratik ve adil kararlarla güven tazelemeye davet ediyorum” çağrısı yaptı.

Kaynak: Duvar