Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada seçimlere işaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "14 Mayıs’ta Beştepe’deki müdürü kovacağız. Yaptıklarının hesabını milletimizle birlikte sandıkta soracağız" dedi. Akşener şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Erdoğan’ın yine bir seçim döneminde 2023 vizyonu diye şişirdiği, boş vaatleri, her zamanki gibi, yine baştan sona yalan oldu… Bir şirket müdürü düşünün: Şirketi büyüteceğini söylesin, ama şirketi küçültsün. ‘Kâr rekoru kıracağım’ desin; ama zarar rekoru kırsın. Şirket zarar ederken, borçlanıp uçak alsın. İşleri, eşe dosta paslayıp, şirketin kasasını boşaltsın. Çalışanlara maaş ödeyemezken, lüks ofisinde tüm gün ense yapsın. Sizce bu müdüre ne yaparlar? Kovarlar değil mi? İşte 14 Mayıs’ta biz de Beştepe’deki müdürü kovacağız. Yaptıklarının hesabını milletimizle birlikte sandıkta soracağız. Şunun şurasında 102 gün kaldı."

Akşener, Sinan Ateş cinayetini hatırlatarak "Böyle alçak bir suikaste sessiz kalamam, Sinan Ateş’im katilleri nerede diye sormaya devam edeceğim" dedi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek "Devletin içinde mafyalar, çeteler, uyuşturucu satıcıları kol gezerken 'Cumhurbaşkanıyım' diye ortalıkta gezemezsin" dedi ve ekledi:

"Geçen hafta söylemiştim, 14 Mayıs’a kadar her konuşmamda 'Sayın Erdoğan’a aynı soruyu soracağım' demiştim. Sayın Erdoğan, 38 yaşındaki genç bir akademisyene eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı’na, Ankara’nın göbeğinde kim suikast düzenledi? Banuçiçeğin ve Bengisu’nun babasına, Sinan Ateş’e kim kıydı, katiller nerede saklanıyor, saklanmalarına kim izin veriyor, yargı sürecini kimler baltalıyor? Bu sorulara cevap vermeden o koltukta rahat oturamazsın."

Akşener EYT konusunda da "Vatandaşımız borçlanma hakkı için kredi çekti, EYT'liler şimdi de prime takıldılar" diye konuştu.