İktidara yakınlığı ile bilenen Akşam gazetesi, dün ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner ile yaptığını iddia ettiği röportaj yalanlandı.

 Aradan bir gün geçmeden yalanlanan röportaj, Akşam gazetesi muhabiri Yavuz Atalay imzasıyla yayınlanmıştı.

The Daily Caller'a konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi, Akşam gazetesinin haberinde Kushner'dan alıntı yapılan sözlerin ‘uydurma' olduğunu söyledi.

DC'nin iletişime geçtiği Atalay da haberin ‘uydurma' olduğunu kabul etti.

Perşembe günü Akşam'da yayınlanan haberde Atalay, Kushner'ın Türk basınında ilk kez kendilerine konuştuğunu iddia ederek, ‘Mantıklı olan Türkiye ile birlikte hareket etmek' başlığını kullanmıştı.

Kushner, ‘Türkiye’nin samimiyetine güveniyoruz’ dedi” spotuyla manşetten verilen haberde, Kushner'in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik olarak da “Erdoğan da Trump gibi ülkesini yeniden büyük yapmak için çalışıyor. Bu çalışmalarını takdirle izliyoruz” dediği ifade edilmişti.

Kushner'in Amerika ile Türkiye arasında ilişkilerin iyiye gitmesi için pozitif yaklaşım sergilediği de belirtilen Yavuz Atalay imzalı haberde, Kushner’e ait olduğu belirtilen “Türkiye gibi ülkeler, gelişmeyi seven ve bu gelişmeyi destekleyen potansiyele sahip ülkeler. Türkiye bu potansiyeli kullanıyor ve kendisine güçlü bir ekonomi oluşturuyor. Türkiye’ye baktığımızda, son yıllarda, güven veren bir ekonomiye sahip ve bunu geliştiriyor” sözlerine de yer verilmişti.

Kushner'in Akşam gazetesine söyleşi verdiğine ilişkin Beyaz Saray kaynaklarından yalanlama geldi. “Türk muhabirin Kushner’e dayandırdığı Erdoğan övgüsünün imalat haber” olduğunu belirten Beyaz Saray yetkilisi, The Daily Array’a konuştu. Yetkili, “O (Yavuz Atalay) sadece bir selfie için Kusher’e yaklaştı. Haber doğru değil” dedi.

ATALAY: RÖPORTAJ DEĞİL, 1-2 DAKİKALIK BİR KONUŞMAYDI

The Daily Caller'ın haberine göre Atalay, "Bu bir röportaj değildi. Kushner'ın ve Ivanka'nın ofisinden veya Beyaz Saray'dan izin almadım. Haberde de söylediğim gibi 1-2 dakikalık bir konuşmaydı" dedi.

Kushner'dan yaptığı alıntıların doğru olup olmadığının sorulması üzerine Atalay, "Bunu söylemedi. Ona, ‘Trump gibi, Erdoğan'ın da Türkiye'yi yeniden büyük yapacağını düşünüyor musunuz?' diye sordum ve o da (Kushner) sadece ‘Evet, öyle' dedi" diye kendini savundu.

(Kaynak: Sputnik)