Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Akrep Nalan lakaplı sanatçı Füsun Nalan Açın, 67 yaşında vefat etti. Bodrum’da yaşayan sanatçı, geçen aylarda rahatsızlanarak hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınmıştı.

Sanatçının vefat haberini Özgür Aras, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

2015 yılında anjiyo olan Füsun Nalan Açın'ın zaman zaman nefes darlığı yaşadığı belirtilmişti. 

AKREP NALAN KİMDİR?

Asıl adı Füsun Nalan Açın olan Akrep Nalan, 26 Nisan 1954 yılında Ankara Yenimahalle'de doğdu. Eğitimine Ankara Bahçelievler Alparslan ilkokulunda başlayan Açın, sonrasında ise Ortaokulu Adana Kız Lisesi ve Uşak Ticaret Lisesi'ne gitti.1972-1980 tarihleri arasında Karamancı Demir Çekme Fabrikası'nda, Ahmet Karamancı Oksijen Fabrikası'nda ve İnterfarma Anonim Şirketi'nde muhasebecilik yaptı.

Çocukluğundan beri müzikle ilgili olan Açın, ilk profesyonel sahne çalışmasını 1980 yılında Hakkı Çağdaş'ın desteği ile "Goldfinger" gece kulübünde gerçekleştirdi. Daha sonra Bodrum Efe Bar, Pirinç Otel, Ünlü Otel, Paradise gibi mekânlarda dinleyici kitlesini artırdı. Ardından İstanbul'da Kulüp 12, Paella, Memos, Küfe gibi yerlerde sahne aldı. 

1991 yılında Vedat Sakman ve Halis Bütünley'in desteğiyle çıkardığı ilk albümü "Dağ Çiçeği" ile tanınmaya başladı. Daha sonra Selim Atakan'ın desteği ile 1994 yılında "Zil Zurna Sevdalar" başlıklı ikinci albümünü yayınladı. İlk iki albümde yer alan "Fânî Dünya", "Halikarnas", "Karlar Düşer" parçaları ile ses getirdi. Zirvedekiler (1994), Baskül Ailesi (1997), Hayat Bilgisi (2003-2005), Peki Olur Şekerim (2003) ve Aşk Mahkumu (2004) dizi ve filmlerinde oyuncu olarak yer aldı.