CHP'den ve Memleket Partisi'nden istifa eden bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AKP'ye katıldı.

AKP grubuna gelen ve tebrikleri kabul eden Çelebi, "Milli konulardaki tutumumuz belli. AK Parti Ailesi ve Cumhur İttifakı'nın görüşlerine yakınım. Bu konularda elimden geleni yapacağım" dedi.

ROZETİNİ ERDOĞAN TAKTI

Mehmet Ali Çelebi'nin rozetini AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takarken kürsüde konuşan Çelebi, "Öncelikle Allah utandırmasın. Neden buradayım? Sayın Cumhurbaşkanım siz canınızla, ben özgürlüğümle, milletimiz de bağımsızlığıyla tehdit edildi. Eğer siz 15 Temmuz gecesi direnmeseydiniz bugün ben kumpaslarda yargılanan komutanlarımız, kardeşlerimiz ve Türkiye'nin önde gelen binlerce ismi o gece aileleriyle birlikte katledilmiştik" dedi.

"MÜCADELENİZDE YANINIZDAYIM"

Çelebi, "Bu millete cellat olan FETÖ zombi teşkilatıyla mücadelede yanınızdayım. Asker kökenli bir milletvekiliyim, vücudum vatan toprağından, nefesim vatan havasındandır. Birçok devre arkadaşım şehit düştü. 40 bine yakın vatan evladı toprağa düştü. Kurşun ve şarapnel yağmurlarından paramparça vatan olan kahraman Türk askerleri adına, bu millete cellat olan hain PKK terör örgütüne karşı mücadelenizde yanındayım. Ve temel gerekçem şu; Türkiye Cumhuriyeti devleti, çok cepheli bir egemenlik mücadelesi vermektedir. Tüm bu cephelerde mücadelemiz akamete uğramadan devam etmelidir. Bir Atatürk askeri, Kuvayi milliye nefesi olarak Türkiye yüzyılı mücadelenizde yanınızdayım" ifadelerini kullandı.