CHP’den istifa ederek Muharrem İnce liderliğindeki Memleket Partisi’nin kurucularından olan, daha sonra oradan da istifa ederek bağımsız milletvekili olan Mehmet Ali Çelebi, Cumhur İttifakı'na katılacağına yönelik iddialara "bağımsız vekillik" vurgusu yaparak yanıt verdi.

Gazeteci İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş, CHP ve Memleket Partisi'nden istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye katılacağını iddia etti.

Saymaz, Çelebi'nin geçen hafta AKP heyeti ile görüşme yaptığını yazdı.

"Cumhur İttifakı, Millet İttifakı'ndan daha net ve daha fazla güven vermektedir" paylaşımıyla gündeme gelen Çelebi'nin son 1 ay içinde 5 bine yakın tweet'ini silmesi iddiaları güçlendirirken, Çelebi'den yeni bir paylaşım geldi.

Mehmet Ali Çelebi, Twitter hesabından, şunları yazdı:

"Benim ağzımdan çıkmış herhangi bir beyanı duymadan bu süreçte hakaret eden, linç eden, aileme küfreden kendini bilmezlerle yargı önünde hesaplaşacağız. Ben Silivri’de neredeysem hala ordayım, sorgulanması gerekenler bugün FETÖ ve PKK ile işbirliği yapanlardır!

Bağımsız vekil olarak ülkemin çıkarlarını savunmaya devam edeceğim. Söylediklerimin arkasındayım. Çok ciddi egemenlik mücadelesi veriyoruz. FETÖ-PKK mücadelesi kararlılıkla devam etmeli. Cumhur, bu konularda tutarlı. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Varolsun yüce Türk milleti!"