AKP'nin Ankara'da düzenlediği ‘Tam Bana Göre Festivali’ne bazı öğrencilerin ‘tarih gezisi’ vaadiyle götürüldüğü iddia edildi. Eğitim-İş Trabzon Şubesi Başkanı Tamer Özlü, "Siyasi bir şölen olan bu etkinliğe okulların resmi olarak katılımı düşünülemez. Yasal değildir, en hafif tabiriyle etik değil" açıklamasını yaptı.

ANKA’da yer alan habere göre, konuya ilişkin basın açıklaması yapan Eğitim-İş Trabzon Şubesi Başkanı Tamer Özlü, şölene Trabzon’dan götürülen 36 öğrencinin yaşadıklarını aktardı. “Öğrencilerin başında öğretmen görevlendirilmemiş, yolculuk boyunca otobüste TÜGVA yelekli ağabeyler bulundurulmuş” diyen Özlü, “Öğrencilere duyuru yapılırken bir siyasi partinin, yani AKP’li belediyelerin şenliği olduğu söylenmemiş, belediyelerin bir şöleni olduğu söylenmiş. Bu nedenle bazı öğrenciler, ailelerine telefon ederek, ‘Bizi AKP’nin mitinginin ortasına atıp gittiler’ demişler” ifadelerini kullandı.

Organizasyonun siyasi bir propaganda olduğunu ifade eden Özlü, şöyle konuştu: “Bu şölen, bir siyasi parti olan AKP Genel Merkezi’nce planlanmış. Sadece AKP’li belediyelerin katılımı istenmiş, diğer belediyelerin katılımı istenmemiş. Elbette ki bu durumda sadece şölen, etkinlik vb. şeyler olmayacak, siyasi konuşmalar olacak, sadece AKP’li belediyelerin icraatları övülecek, diğerleri eleştirilecek. Bu anlamıyla siyasi bir şölen olan bu etkinliğe okulların resmi olarak katılımı düşünülemez. Yasal değildir, en hafif tabiriyle etik değil.

Trabzon Belediyesi ve Ortahisar Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle 36 öğrenci, AKP belediye şenliğine gönderilmiş. Ortahisar Kaymakamlığı’nın olurunun var olduğu söylenmekte. Ayrıca bunun sadece şenlik gezisi değil, aynı zamanda tarihi ve turistik yerleri kapsayan bir gezi olduğu söylenmiş. İki Meclis’e gidileceği, Anıtkabir’e gidileceği söylenmiş. Hatta bazı öğretmenler, kurulan bu tuzaktan habersiz, öğrencileri gitmeleri için teşvik etmişler. Öğrencilerin başında öğretmen görevlendirilmemiş."