Milli Eğitim Bakanlığı ve Hizmet Vakfı ortaklığıyla hayata geçirilen Değerler Eğitimi’nin çocuk sağlığına, çocuk haklarına ve hukuka aykırı olduğunu söyleyen Ankara Barosu uygulamanın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı.

sendika.org'da yer alan habere göre okul öncesi öğrencilerine dini içerikli eğitimi içeren Değerler Eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı ile Hizmet Vakfı arasında imzalanan protokol ve valiliklere gönderilen talimatname ile hayata geçerken, Ankara Barosu, Değerler Eğitimi’nin ve protokolün iptali için idari yargıya dava açtı.

Baro, dava gerekçesinde Değerler Eğitimi’nin sadece tek bir din, mezhep ve ideolojiye dayandırıldığını söyledi. Derslerin içeriğindeki ‘şeytan’, ‘ahiret’, ‘günah’, ‘nefs’, ‘tevekkül’ gibi soyut kavramların ve yoğun biçimde ölüm olgusunun işlenmesinin çocuklarda ciddi zararlara yol açabileceğine dikkat çeken baro, psikolojik olarak hassas dönemdeki çocuklar için ölümü seçmeyi teşvik edici anlamlar içerdiğini kaydetti

Değerler Eğitimi protokolünün ve seminerlerinin birçok açıdan hukuka aykırılıklar içerdiğinin altını çizen Ankara Barosu, “Dava konusu düzenleme ve neticesinde gerçekleşecek olan uygulamalara bakıldığında çocuk haklarının ihlal edileceği kuşkusuzdur. Çocuk haklarını koruyan hukuk kuralları çocuğun değerlerini korumayı amaçlar. Çocukların ulusal ve uluslararası yasalarla korunan bilime dayalı eğitim, öğrenim hakkına müdahale eden dava konusu düzenlemenin ivedilikle yürütmesinin durdurulması ve iptali gerekmektedir” dedi.