İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde üç ayrı patlama meydana geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin'in açıklamalarına göre 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi de yaralandı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamasına göre, ilk bulgular saldırıyı IŞİD’in yaptığını işaret ediyor.

Saldırı sonrası ise bazı AKP'li milletvekillerinin sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar tepkilere neden oldu. AKP'lilerin saldırının faili IŞİD'e değil muhaliflerine tepki göstermeleri dikkat çekti. İşte onlardan bazıları:

AKP milletvekili Mehmet Metiner, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırının sorumlusunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak ilan etti:



AKP İzmir milletvekili Kerem Ali Sürekli ise, "Atatürk Havalimanımızda iki adet patlama meydana gelmiş. Diplomatik olarak aldığımız her galibiyetten sonra bir olay. YILMAYACAĞIZ!" yazdı. Paylaşımının ardından yüzlerce tepki alan Sürekli, tweetini sildi:


AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise, Beyaz TV'de katıldığı bir programda Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı sonrasında gelen yasağına tepki gösterenlere, "Yayın yasağını eleştirenler umarım böyle bir patlamada can verirler" dedi. Oysa Şamil Tayyar, Belçika'nın Brüksel kendinde 33 kişinin hayatını kaybettiği saldırısıya ilgili sosyal medyadan paylaştığı mesajda, "Brüksel'de yayın yasağı geldi, olayı karartmaya çalışıyorlar" diyerek Belçika hükümetine tepki göstermişti: