Karakol için arsa tahsis eden Muş İl Genel Meclisi, Malazgirt kutlamaları için ayrılan ödeneğin harcama yetkisini de Vali İlker Gündüzöz’e verdi. 

Muş'ta 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından İl Genel Meclisi'nde çoğunluğu oluşturan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinin görevden uzaklaştırılmasıyla çoğunluk AKP’ye geçti. Meclis, bütçeyi halkın temel ihtiyaçları için kullanmak yerine karakol yapımı, Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü harcamaları, 112 Acil Çağrı Merkezleri’nin faturalarının ödenmesinde kullandı. 

112’NİN FATURALARI BÜTÇEDEN 

Mayıs ayında yapılan İl Genel Meclis toplantısında, 112 Acil Çağrı Merkezleri'nin elektrik, doğalgaz ve su faturalarının İl Özel İdaresi hesaplarından karşılanması gündemi sunularak, AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Kararda, “İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen ödenekten mahsup edilmesine ve ayrıca İlimiz 112 Acil Çağrı Merkezi faturalarının ödenmesi için ödenek tahsis edilmesine veya ödenecek bütçe kaleminin belirlenmesinin uygun görülmesine; alınan bu kararın Valilik makamına sunulmasına oy birliğiyle karar verildi” ifadeleri yer aldı.

KARAKOL İÇİN ARSA TAHSİSİ

Temmuz ayında yapılan Meclis toplantısında ise, Tarihi Murat Köprüsü ve Rekreasyon alanlarının asayiş ve emniyet hizmetlerinin sağlanması amacıyla mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Muratgören köyündeki bir arsa “Geçici Asayiş Karakolu” yapılmak üzere Muş İl Jandarma Komutanlığı'na tahsis edildi. Meclis kararında, “Mülkiyeti idaremize ait Muş İli Merkez İlçesi Muratgören Köyü 109 ada 1 parselde kayıtlı bulunan alanın, HDP gurubunun muhalif oylarına karşı katılanların oy çokluğuyla Muş İl Jandarma Komutanlığı'na tahsis edilmesine oy çokluğuyla karar verildi” denildi.

VALİYE HARCAMA YETKİSİ

Ağustos ayında yapılan meclis toplantısında da idareye gelmesi muhtemel ödeneklerin “Malazgirt Zaferinin 950'nci yıldönümü kutlama etkinlikleri” kapsamında harcanmasına dönük bir karar alındı. Meclis kararı yazısında, “26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi yıldönümü kutlamalarının anlam ve önemi  ile kısıtlı süresi, erteleme imkanının olmaması, devlet erkanı ile yurtiçi ve yurtdışı katılımın yoğun olması, kutlamalar kapsamında farklı ve çeşitli kültür ve spor aktivitelerinin olması, kutlama organizasyonunun bu sürede başkaca bir şekilde yapılma imkanının olmaması nedeniyle  Malazgirt Zaferinin 950'nci yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında İdaremize gelmesi muhtemel  ödeneklerin bütçeleştirilmesi, aktarılması, harcanması ve diğer tüm iş, işlemlerin uygulanması ve imzalanmasında İlimiz Valisi İlker Gündüzöz’ün yetkili kılınmasına; karar verildi” ifadeleri yar aldı. 

Böylelikle Meclis tarafından kabul edilmesi gereken ödenek ve harcamalarda vali yetkili kılındı.

Kaynak: MA