Ankara Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Facebook hesabında belediyenin beş yıllık gelir ve gider rakamlarını gösteren bir tablo paylaştı.

Balcı, paylaşımında “Altındağ'da görevi devraldığımızda (-) eksi 53 milyon TL olan bütçemizi 2021 yılı itibariyle (+) artı 18 milyon TL'ye çıkardık. Bunu yaparken aynı zamanda Ankara'nın yatırım şampiyonu belediyesi olduk” dedi.

Altındağ Belediyesi’nin, önceki belediye başkanı Veysel Tiryaki ise Twitter hesabında yaptığı paylaşımla, Balcı’nın açıklamalarına tepki gösterdi.

Balcı’nın paylaştığı gelir gider tablosunu yayınlayan Tiryaki, şu değerlendirmeyi yaptı:

“4 yıl Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, 3 yıldır Altındağ Belediye Başkanlığı görevini yapan birinin, bütçede yer alan ‘artı ve eksi’nin ne anlama geldiğini bilmemesi kadar üzücü bir durum olamaz.

Asım Balcı’nın sosyal medyada benim başkanlık dönemime atfen sözünü ettiği ‘2017 yılına ait eksi 24 milyon TL ve 2018 yılına ait eksi 53 milyon TL borçlanma’ ifadeleri, borçlanma değildir. Altındağ Belediyesi’nin bankadaki kendi nakdinden karşılanarak yatırımlara harcanan paradır.

Görev yaptığım 15 yıl boyunca Altındağ Belediyesi hiçbir kurum ve kuruluştan borç almamış, Belediye Meclisi'ne borçlanma yetkisi teklifi dahi götürülmemiştir.

2019 yılında görevi, borçsuz, kasasında nakit parayla devrettim. Bu söylediklerim yanlışsa, görevi teslim ettiğim tarihteki Altındağ Belediyesi’nin borçları (varsa) yayınlansın. Borçsuz belediyeyi, 3 yılda ne kadar borca soktuğu da açıklansın. Yatırım şampiyonu olduğunu söyleyenler, önce benim dönemimdeki yatırım miktarına ve oranlarına ulaşsın.”

Tiryaki, belediyenin; kendi dönemindeki ve Asım Balcı dönemindeki yatırım oranlarını karşılaştırmalı olarak gösteren tabloyu da paylaşımına ekledi.

Kaynak: Anka