AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde çalışan Nadira Kadirova, Ünal’ın silahıyla dün sabah yaşamına son verdi.

23 yaşındaki Özbekistanlı kadının olaydan bir gün önce bir arkadaşına, “Çok kötü şeyler oluyor. Ben ağabeyimin yüzüne nasıl bakacağım? Ölmek istiyorum” dediği öne sürüldü.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, Kadirova, AKP’li Ünal’ın evinde bir yıldır çalışıyor ve Ünal’ın hasta eşine bakıyordu.

Olayla ilgili önemli şüpheleri bulunduğunu ve Adli Tıp’taki işlemlerin hızla yapılıp kendilerine de intiharla ilgili bilgi verilmediğini söyleyen ağabey Muhammet Ali Kadirova şu açıklamalarda bulundu:

“Kardeşimin intihar etmesini gerektirecek herhangi bir durum yoktu. Önümüzdeki günler üniversite sınavı için kursa başlayacaktı. Bildiğimiz kadarıyla Nadira saat 08.48’de milletvekili Ünal’a ait tabancayla kalbine ateş etmiş. Bilkent Hastanesi’ne kaldırılan Nadira kurtarılamadı. Rapora göre 09.50’de ölüm gerçekleşmiş. Kardeşim 4 yıldır Türkiye’de yaşıyordu. Herhangi bir sorunu da yoktu. Bu intihar olayı bizi şaşırttı. Ayrıca Adli Tıp’taki işlemleri milletvekilinin devreye girmesiyle jet hızıyla tamamlandı. Bugün saat 22.00’da cenazesini uçakla ülkemize götüreceğiz.”

Kadirova’nın intiharı sırasında evde olan AKP Milletvekili Şirin Ünal ise olayla ilgili açıklama yapmadı.