Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda değişiklik öngören kanun teklifinin görüşülmesi sırasında kavga çıktı.

Teklifin görüşülmesi sırasında Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, söz almak istedi, AKP'li vekiller buna tepki gösterdi. Bunun üzerine AKP ve CHP'li milletvekilleri tartışmaya başladı. Tartışma kavgaya dönüşünce milletvekilleri birbirlerine diz üstü bilgisayarlarını ve tabletlerini fırlattı.

Bu sırada AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, masanın üzerine çıkarak Eminağaoğlu'na uçan tekme attı. Kavgayı araya giren milletvekilleri güçlükle ayırdı.

Hayatının ilk dayağını Meclis'te yediğini belirten Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, "Olayla ilgili hukuk yollarını kullanacağım. Ben burada yargının sivil örgütü olarak bulunurken tekme yiyorsam, konusturulmadan bu yasa çıkartılmak isteniyorsa, demek ki yasa çıkınca bütün yargı ve savcılar nasıl tekme tokat altında kalacaklar" dedi.

Toplantıya verilen aranın komisyon, saat 15.00'de tartışmalarla tekrar başladı.

CHP, yaşanan olaylar nedeniyle Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'dan, görüşmelerin ertelenmesini ve kameraların incelenmesini istedi. İyimaya'da görüntülerin incelenmesi talimatı verdi. (Hürriyet)