AK Parti’li milletvekili Ayşe Doğan’dan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda homofobik açıklamalar: “Bunların bizim toplumumuz için oluşabilecek en büyük tehditlerden biri olduğunu herkes biliyor.”

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, dünkü toplantısında ayrımcılığın önlenmesi amacıyla Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu kurulmasını öngören tasarıyı ele aldı.

CHP VE HDP TASARIDA CİNSEL YÖNELİM VE CİNSİYET KİMLİĞİ OLMAMASINI ELEŞTİRDİ

Hürriyet’in haberine göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, lezbiyen, gey, biseksüel ve transların ayrımcılığa uğradığını, öldürüldüğünü söyledi. Yüceer, bunları görmezden gelmenin, uluslararası sözleşmelerdeki tavsiye kararlarının istenildiği gibi yorumlamanın, asıl ayrımcılığa uğrayanları yok saymak anlamına geldiğini belirtti.

Yüceer tasarıda cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin yer almamasının “herkes hukuken tanınmış hak ve hürriyetlerden eşit yararlanacak ama bazıları daha az eşit yararlanacak” anlamına geldiğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, tasarıya, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin eklenmesi gerektiğini vurgulayarak, görmezden gelerek kimsenin yok olmadığını belirtti.

AKP’Lİ VEKİLDEN HOMOFOBİK AÇIKLAMA

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise homofobik nefret söyleminde bulunarak Yüceer ve Kerestecioğlu’na şöyle karşılık verdi:

“Bizim komisyonda tutup da farklı kesimlerin, sonradan oluşturulmuş, insan doğasına, bizim toplum örf ve adetlerimize aykırı olan farklı cinsel eğilimleri bu gruba katarak gündemi değiştirmenin gereği yok. Burada bayan ve erkek olarak iş hayatındaki değerleri tartışıyoruz. Farklı grupların yatak odasındaki özel cinsiyetlerini, özel hayatlarını gündeme getirmenin manası yok. Bunların bizim toplumumuz için oluşabilecek en büyük tehditlerden biri olduğunu herkes biliyor.”

Doğan’ın sözlerinin ardından “hayretle dinlediğini, kulaklarına inanamadığını” kaydeden Kerestecioğlu, bunun çok yadırgatıcı bir şey olduğunu söyledi.