AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve beraberindeki AKP'li birçok isim Elbistan'da protesto edildi.

Ünal'ın kendisini protesto edenlere "Devletin bakanı burada. Siz bu üslupla bu makama bunları söyleyemezsiniz" dediği öne sürüldü.

Ç. Holding’te çalışan bir grup işçi ise Mahir Ünal’a "Biz insanca yaşamak istiyoruz. Evimize ekmek götürmek istiyoruz. Bir an önce bizim mağduriyetimizi giderin’’ sözleriyle tepki gösterdi.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal başta olmak üzere AKP Elbistan ilçe Başkanı Ahmet Traş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker Elbistan'da protesto edildi.

Memleketi Elbistan'a ziyareti sırasında muhtarlar ve halkla bir araya gelen Ünal, 1970 yılına vurgu yaparak, "O yıllarda tüp kuyrukları vardı. Şimdi yok. O yıllarda gençler darbelere maruz kalıyordu, şimdi kalmıyorlar" iddiasında bulundu.

Kanalmaraş'ta yer alan habere göre; ziyaret sırasında muhtarların istek ve taleplerini ilettiği Ünal "Devletin bakanı burada. Siz bu üslupla bu makama bunları söyleyemezsiniz" yanıtını verdi. Ünal'ın daha sonra muhtarları TBMM'ye davet ettiği öne sürüldü.

Ayrıca Göksun'da Elbistan'a bir çivi çakılmadığını özel olarak ifade ettiği iddia edilen Ünal'ın burada basına kapalı bölümde, ''Türkiye'de bulunan hiçbir ilçe Elbistan kadar yatırım almadı. Buradan sonrasını da bana bırakın'' dediği ifade edildi.

'BURASI ÇEKİŞME MEYDANI DEĞİL'

Daha sonra bireysel olarak vatandaşların söz alarak Ekinözü ilçesi ile ilgili şikayetlerini ‘’Ekinözü belediye başkanının Ekinözü’ne bakmadığını, suyu getirmediğini, içme suyu içemediklerini’’ ifadeleriyle dile getirmeleri üzerine ortalık gerildi.

Protokolde oturan Ekinözü belediye başkanı Bilal Eker'in, ‘’siz kimsiniz ..n’’ ifadesinde bulunduğu iddia edildi.

Bilal Eker’in vatandaşlara yönelik sert üslup kullandığını gören Mahir Ünal, ‘’Burası Ekinözü’nün çekişme meydanı değil. Kimse bu üslupla benim yanımda böyle konuşamaz’’ ifadelerini kullandı. Bunun üzerine bir çok vatandaş Bilal Eker'i "Bize nasıl böyle kaba cümle kullanabilir?’" diye Mahir Ünal’a şikâyet etti.

Mahir Ünal’ın Bilal Eker’e Biz seni bunun için seçmedik. Terbiyeni takınacaksın bu üslupla benim yanımda konuşamazsın çık dışarıya’" dediği öne sürüldü.

BİLAL EKER TARTAKLANMAYA ÇALIŞILDI

Bilal Eker’in, AKP İl Başkanı Fırat Görgel’e de tepkide bulunduğu öne sürülürken, bir grubun Bilal Eker’i tartaklamaya yeltendiği iddia edildi.

Ç. Holding’te çalışan bir grup işçi ise Mahir Ünal’ı "Biz insanca yaşamak istiyoruz. Evimize ekmek götürmek istiyoruz. Bir an önce bizim mağduriyetimizi giderin’’ sözleriyle protesto etti.