2023 Genel Seçimleri'ne yaklaşık 6 aylık bir süre kalmışken; seçim tarihinin öne anılmasına ilişkin tartışmalar sürüyor. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, cumhurbaşkanlığı seçiminin tarihine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Turan, katıldığı televizyon programında, "18 Haziran'a razıyız ama halkın daha rahat oy kullanmaya tarih bulalım' diyoruz'' sözlerine yer verdi.

''18 HAZİRAN'A EN YAKIN TARİHİ YAPMAK LAZIM''

''Seçime kalmış 3-5 ay. Anayasa'nın gereği olarak seçimin tarihi 18 Haziran'dır'' diyen Bülent Turan, ''Geçen Meral Akşener ve açıklama yaptı. 'Hava sıcak seçim yapmayacak' dediler. Bu çok cahilce açıklama. Haziran seçimlerinin hiç şikayetçisi değiliz. Aklın yolu bir. Herkes Haziran seçimlerindeki engellere baksın. Hac meselesi var. Okulların tatili meselesi var. Kurban Bayramı var. Bunlara baktığımızda '18 Haziran'a razıyız ama halkın daha rahat oy kullanmaya tarih bulalım' diyoruz'' ifadelerini kullandı.

Turan ayrıca ''18 Haziran'a en yakın tarih hangisi ise onu yapmak lazım. Anayasa 116, 'Meclis beşte üç çoğunlukla görüşülür, tarih belirlenebilir' diyor'' diye konuştu.