AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, kendisine yönelik eleştirilere Ülke TV’de katıldığı İnce Fikir programında yanıt verdi.

Zengin, “Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez" diyerek yanıt verdiği çıplak arama iddialarına yönelik olarak bir kez daha "Tavır olarak rahatsız olan hemen söyler" diye konuştu.

Zengin, “Benim söylediğim başka bir şey” diyen Özlem Zengin, "Bakın bunları, kadınlar yaşadığı şiddeti, tacizi başına gelenleri anlatamayabilir, araya zaman girebilir. Bunu o kadar iyi anlıyorum ki. Ben bunları mesleğimi icra ederken gördüm. Ama benim söylediğim başka bir şey" diye konuştu.

"40 YIL ÖNCE BAŞINA GELENLERİ İLK KEZ ANLATANLAR OLMUŞTUR"

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in açıklamaları şöyle:

"Ben televizyon yayını yapmışımdır, 25 sene evvel. Aile içi tecavüzlerle cinsel tacizlerle ilgili televizyon programı yaptığımda 40 yıl önce başına gelenleri ilk kez anlatanlar olmuştur. Bu bambaşka bir şeydir. Bir kadının hayatta uğradığı… Dayak yemesini, tacizi… Ben hakim kadının dayak yediğini anlatamadığını gördüm ya. Hakim kadından bahsediyorum. Kendisi hakim dayak yiyor. Ve döven de hakim kocası"

"VAN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI DÜN DE AÇIKLAMA YAPTI, YOK BİR ŞEY"

Tartışma yaratan sözleri kullandığı günü hatırlatan Zengin, Meclis’te HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın bir ifadesini de anımsatarak şunları kaydetti:

"Gün içerisinde Meral Danış Beştaş, kendi bir belediye eş başkanları olan kadının bir gün önceki Van’a transferinden sonra çıplak aramaya maruz kaldığını eşine söylediğini genel kurulda söyledi. Demek ki bunu iddia eden ne zaman iddia ediyor. Hemen iddia ediyor. Ama Van Cumhuriyet Başsavcılığı dün de açıklama yaptı, yok bir şey. Ha burada şunu demek istiyorum tavır olarak rahatsız olan bunu hemen söyler."

Zengin açıklamasında şu ifadelerini kullandı:

"Talimatla (çıplak aramanın gündeme getirilmesiyle ilgili) hareket ediyorlar. Bugün geldiğimiz noktada şunu yapıyorlar. Bu insanlar talimatla artık bebek sahibi oluyorlar.

Şey için bakın hamile kadınlar tutuklanıyor, bebekli kadınlar cezaevindeler demek için. Talimatla bir buçuk yıl sonra akılları başlarına geliyor. Ben arkadaşlarıma şimdi soruyorum elinizi vicdanınıza koyun.

Bir şey sizi rahatsız ettiyse hiç olmazsa oradaki insana yapma demez misiniz, avukatınıza bana bunu yaptılar demez misiniz? Bunu söylemek için nasıl insan bekler? Bugün gelinen notada da başörtüsü ve çıplak kelimesini yan yana getirerek inançlarımıza derinlemesine zarar vermek istiyorlar."