AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özkan, CHP, HDP ile İYİ Parti'nin dün ve bugün Meclis'te haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdiğini söyledi.

Özkan, “Partilerin genel başkanları her hafta esip gürlerken bu hafta, milletimizin vicdanını yaralayan ve milli Meclis çatısı altında faaliyet gösterip de dağda eli kanlı terör örgütleri mensuplarıyla beraber poz veren, onların paçavralarını giyen sözde milletvekili, teröristin sevgilisi hakkında herhangi bir açıklama yapmadılar. Şaşırdık mı? Elbette şaşırmadık” diye konuştu.

Özkan'dan cemaat evlerine denetim yanıtı: Evler denetlenirse ucu nereye varacak?

Cemaat evlerinin denetlenmesiyle ilgili soru üzerine Cahit Özkan, “Enes Kara'nın kaldığı yer yurt değil, öğrenci evi. İnsanların evleriyle ilgili araştırma yapıyoruz derseniz ucu nereye varacak” dedi.

ÖZKAN'DAN İYİ PARTİ'YE: NEREDE SİZİN MİLLİYETÇİLİĞİNİZ

AKP’li Özkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde “DİAYDER referansıyla PKK ve FETÖ irtibatlı kişilerin işe alındığı” iddiasıyla ilgili yapılan soruşturmaya ilişkin “Millet İttifakı'nın, İYİ Parti'nin tek cevabının olmadığını” savundu.

Özkan, CHP'nin tezkere oylamasında “hayır” oyu kullandığını hatırlatarak İYİ Parti'ye “Terörü kaynağında kurutmak için terör örgütleri her nerede bulunuyorsa başlarına tepelerine inmek için tezkere istediğimizde ortağınız terörle mücadeleye 'hayır' derken siz tek kellime söylediniz mi? Nerede sizin milliyetçiliğiniz, nerede sizin vatanseverliğiniz? Bu çerçevede, oturduğunuz koltuklarda HDP'nin sizden hesap soracağı bilinciyle hareket ediyorsunuz ve o korku nedeniyle bugün terör örgütüne ve onun siyasi uzantısına karşı tek bir kelime dahi etmiyorsunuz” dedi.

'2018'DEN BERİ HER GÜN SEÇİM DİYENLER ADAYINIZ BELLİ Mİ?'

AKP ve Cumhur İttifakı olarak adaylarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Özkan, “Adayımız belli. Milletimizin sevgisini kazanmış, ülkemizi 2023'ün kutlu hedefine götüren Cumhurbaşkanımızın adaylığında 2023'e yürüyoruz ancak 2018'den beri her gün seçim de seçim diyenler, çıkıp da adayınızı belirlediniz mi? Bir bilgi verelim. O gelecek adayınızın hepinize zarfta tebliğ edilen üst aklınızın adayı olacağını elbette biliyoruz” ifadelerini kullandı.

'YURT DEĞİL ÖĞRENCİ EVİ'

Cahit Özkan, cemaat yurdunda kalan ve baskı gördüğünü söyleyerek intihar eden Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın ölümüne de değindi.

“Enes Kara, maalesef yaşadığı bunalımlar sonucu hayatını kaybetmiştir. Böylesi acı olaylar üzerinden siyasi çıkar elde etmek doğru değil ve kabulü mümkün değildir” diyen Özkan şöyle devam etti:

“Çok değişik sosyal çevrelerin içerisinde de intiharlar olmuştur. Biz devlet olarak bu noktada gençlerimizin beden ve ruh sağlığı için elimizden gelen seferberliği ortaya koyacağız. Enes Kara'nın kalmış olduğu yerin bir yurt olmadığı malumdur. Ev statüsünde, öğrencilerin bir araya gelerek oluşturduğu yer; kalmak için o da müdahil olmuş. Yani bakanlığa bağlı bir yurt dediğimiz de zaten bakanlık bütün yurtların yasalar ve yönetmelikler çerçevesinde maddi ve fiziki standartları taşıyıp taşımadığını inceliyor. Burada olayın gerçekleştiği yer bir yurt değil. Gençlerimizin hür iradeleriyle açmış olduğu öğrenci evi olduğunu görüyoruz.”

'EVLERİ DENETLERSENİZ DEMOKRATİK DEĞERLERE NE KADAR ZARAR VERİRSİNİZ?'

Cemaat evlerinin denetlenmesine yönelik soru üzerine Özkan, “Türkiye, demokratik hukuk devletidir. Siz, 'Bir denetleme yapıyoruz, diyerek insanların evleriyle ilgili araştırma yapıyoruz' derseniz bunun ucu nereye kadar varacaktır?” dedi.

“Acele karar vermenin demokrasiyle bağdaşmayacağını” söyleyen “Dünyanın bütün gelişmiş demokrasilerinde malum olduğu üzere öğrenciler bir araya gelerek eve çıkabilmektedirler. Ancak 'denetim' dediğimiz zaman bir öğrencinin açtığı evi inceleyecek olursak acaba demokratik değerlerine, dokusuna ne kadar zarar veririz? Buna da iyi bakmamız lazım. Böylesi bir olayın vahametiyle alelacele karar vermek de demokrasimizle bağdaşmaz” şeklinde konuştu.