Maraş'ın Afşin ilçesinde yaşayan 41 yıllık öğretmen Ömer Arslan, emekli olduktan sonra görüşlerine yakın olan bir siyasi partiye üye olmak istedi. Ancak Arslan, üye olmak için gittiği siyasi partinin genel merkezinde AKP'ye üye olduğunu öğrendi. Arslan, Afşin Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek kendisini AKP'ye üye yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

'SEN BAŞKA PARTİYE ÜYESİN'

Hacı Bişkin'in Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, Ömer Arslan üye olmak istediği partinin genel merkezinde görüştüğü yetkiliden şu sözleri duydu: "Sen başka partiye üyesin. Bu partiden istifa etmelisin."

Arslan bu sözlerin ardından 2012 yılında AKP'ye üye yapıldığını öğrendi. O dönem devlet memuru olan Arslan, "Üye yapıldığım dönemde hakkımda bir şikayet olsaydı görevden uzaklaştırılırdım. Böylece tüm emeklerim boşa giderdi. Ayrıca o dönem bir okulda müdürlük yapıyordum. Fakat oradaki AK Partili idareciler arkamdan iş çevirerek idareciliğimi elimden aldılar. Yetmezmiş gibi beni AKP'ye üye yapmışlar" ifadelerini kullandı. 

SUÇ DUYURUSU: BENİ ÜYE YAPANLARDAN ŞİKAYETÇİYİM

Arslan kendisini AK Parti'ye üye yapanların bulunması ve cezalandırılması için Afşin Cumhuriyet Başsavcılığı'nda suç duyurusunda bulundu ve dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Afşin Teaş İstiklal Ortaokulu'ndan 2020 Temmuz ayında emekli oldum. Aynı okulda 657 Devlet Memurları Kanunu'na göre çalıştım. Halen görevde iken benim bilgim ve alakam dışında 2012 yılı ikinci dönemde AKP'ye üye yapmışlar. Kanuna göre bu durum suç teşkil etmekte. Beni bu partiye üye yapanlardan şikayetçiyim. Gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim."