4 yıl kayyımla yönetilen ve yaklaşık 50 milyon lira zarar eden Amasya Şeker Fabrikası’nın Genel Müdürlüğü’ne AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’nın kardeşi Ali Namık Bostancı atandı.

Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi’ne 2017 yılında Gümüşhacıköy eski Belediye Başkanı Mustafa Saatçi kayyım olarak atandı.

Pandemi nedeniyle kooperatifin genel kurulu yapılamadı ve kayyım, Pancar Ekiciler Kooperatifi ve fabrikanın malı olan Amasya Şeker Fabrikası’nı 4 yıl yönetti.

7 Haziran 2021’de yapılan Pancar Ekiciler Kooperatifi genel kurulunu tekrar kayyım yönetimi kazandı.

2017 yılında kooperatif üyesi çiftçiler fabrikaya yaklaşık 700 bin ton pancar teslim ederken, 4 yıllık kayyım yönetiminde bu üretim 300 bin tona düştü.

2020 yılında, fabrikanın Samsun Vezirköprü’de 13 bin ve Ladik’te 20 bin metrekarelik arsa ve gayrimenkulleri satıldı.

GENEL MÜDÜR OLARAK ATANDI

Cumhuriyet'ten Mehmet Menekşe’nin haberine göre, 2017 yılında 70 milyon lira olan fabrikanın borcu 2021 yılı raporlarına göre 241 milyonu aşarken, fabrika 4 yıllık kayyım yönetiminin sonunda 50 milyon zarar etti.

Geçen günlerde gerçekleştirilen fabrikanın yönetim kurulu toplantısında AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’nın kardeşi Ali Namık Bostancı oybirliğiyle genel müdür olarak atandı.

Atamaya tepki gösteren CHP Amasya İl Başkanı Turgay Sevindi, “AKP iktidarının en iyi yaptığı çevresindekileri korumak, kollamak, çiftçinin sorunu var mı, çiftçi borcunu ödeyebiliyor mu buna bakan yok” dedi.