Sokak röportajları yapan Kendine Muhabir, İlave TV ve Sade Vatandaş hesaplarının sahiplerinin AKP’li Mücahit Birinci ile ilgili paylaşımları nedeniyle gözaltına alındığı iddia edildi.

YouTube platformundan sokak röportajı yayınlayan kanal sahipleri için bu sabah gözaltı kararı verildi. Sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımda Kendine Muhabir ve Sade Vatandaş kanalı sahipleri gözaltına alındıklarını duyurdu.

Kendine Muhabir kanalının sahibi Hasan Köksoy'un eşi, Twitter hesabından paylaşım yaparak, "Sabah saat 7de polis evimize baskın yapıp, bilgisayar ve bütün iletişim araçlarımızı aldılar. Eşimi Hasan Köksoy’u şu an polisler araca bindirip götürdüler. Arama emri sebebi Mücahit Birinci.

Gün aydınlanmadan sabahın köründe evimize polis baskın yapıyor, eşim Hasan Köksoy ve bütün iletişim araçlarımız alındı. Suçumuz nedir? Babasının bu şekilde götürülmesini gören oğlumu ağlarken susturamamamın hesabını bize kim verecek?" ifadelerini kullandı.

Sade Vatandaş kanalının sahibi Mehmet Koyuncu da gözaltına alınan isimler arasında. Sabah saatlerinde polisin evine geldiğini söyleyen Koyuncu'nun paylaşımı şöyle oldu:

"Polislere şafak baskınıyla bu saatte evime geldiler. Bu saatte? İstanbul'da olduğum için gözaltına alınmadım. Gazetecinin evine! Ülkenin durumu apaçık ortada."

Öte yandan, İlave TV sunucusunun da gözaltına alındığı öğrenildi.

MÜCAHİT BİRİNCİ ŞİKAYET ETTİ İDDİASI

Üç muhabirin, ismi taciz skandalıyla gündeme gelen AKP'li Mücahit Birinci'nin şikayeti nedeniyle gözaltına alındığı öne sürüldü.

Kaynak: Gerçek Gündem