Eski AKP milletvekili, Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, "Seçimin sürükleyici ismi bizatihi Reis’in kendisi. Erdoğan’sız bir AK Parti’nin gerçekten de bir gücü yok" düşüncesini dile getirdi. 

Metiner, yazısında, "Cuma günü Adıyaman’daydım. Doğduğum büyüdüğüm Kâhta’taydım gün boyu. Bu kaçıncı gelişim, unuttum gayrı. Gün içi görüşmeler yaptım. Hemşehrilerimle eski vekilleri ve ağabeyleri olarak söyleştim. Çarşıyı esnafı dolaştım. Akşam Seçim Koordinasyon Merkezi’nde binlercesine konuştum. Erdoğan liderliğinin Türkiye için ifade ettiği anlamı anlattım. Hepsinin elini sıkmak ve cümlesinin yüreklerine dokunmak en güzeli. Reis deyince akan sular duruyor. Küskünlükler ve dargınlıklar bir tarafa itiliyor. Reis’in hatırı için her şey yapılıyor" görüşünü savundu. 
Metiner, şu ifadeleri kullandı:

"Seçimin sürükleyici ismi bizatihi Reis’in kendisi. Erdoğan’sız bir AK Parti’nin gerçekten de bir gücü yok. Partide iken güç ve itibar sahibi olanların milletin teveccühünü kendilerinden bilip gayrı yollara saptıklarında nasıl hüsrana uğradıkları gün gibi ortada. Ayrılan o anlı-şanlı isimlerin hiçbiri kendi başlarına seçime girme cesareti bile gösteremiyorlar bugün. Sığındıkları CHP sayesinde siyasal güç devşirmeye kalkışıyorlar. O yüzden hiç kimse bu gerçeklik ortada iken kendisine güç vehmetmeye kalkışmasın."