Depremin vurduğu kentlerden olan Adıyaman'da kendisini eleştiren vatandaşlara gülerek karşılık veren Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar'ı savunan eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, "Biz ağlıyoruz, bu sefer niye ağlıyorsunuz diyorsunuz. Vatandaşa tebessüm edebilir. Ne var yani, tebessüm etmesin mi? Umut aşılanmasın mı? Ağlasın mı hüngür hüngür? Bir gelin, gidin görün sahayı" diye konuştu.

Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem, Adıyaman’da da yıkıma yol açtı.
Yakınları enkaz altında kalan vatandaşlar, Adıyaman Valiliği’ne giderek çalışmaların ve yardımların yetersiz olduğunu belirterek, tepki göstermişti.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, “Adıyaman sahipsiz”, “Yardımlar nerede?” diye slogan atan depremzedelere gülerek karşılık vermişti. Çuhadar’ın gülmesine öfkelenen bazı yurttaşlar da, “Neye gülüyorsun sen?” sözleriyle tepki göstermişti. 

Eski AKP Adıyaman ve İstanbul Milletvekili Metiner, söz konusu görüntüyle ilgili Tele1'den Egehan Erkün’e konuştu.

"TERTEMİZ, PIRIL PIRIL HALKIYLA AĞLAYAN BİR VALİ"

Metiner şunları söyledi:

"Ben, 25 saattir yoldayım. Ben yoldaki ulaşım sorunun hangi boyutlarda olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Birileri diyor ki, ‘Ben Mehmet Metiner açın yolları’… Nedir bu ya? Ben diyorum ki yollar böyle, yakıt bulunamıyor, ekmek yok, su yok, perişan, ulaşım sıkıntısı var. 25 saat yoldaydım ben. Bununla ilgili duyarlılık ulaştırmaya çalışıyorum. Birileri müptezel gibi pusuda beklemiş, ‘Vay ben Mehmet Metiner, açılın ben geliyorum’, falan… Ayıp şeyler bunlar. Biz bir depremle mücadele ediyoruz. Yok vali güldü mü, gülmedi mi… Vali çok tertemiz, pırıl pırıl halkıyla ağlayan bir vali. Ben sabah görüştüm, nasıl ağladığını biliyorum. Yüreğim paramparça.

Vatandaş haklıdır ama hava muhalefeti var uçaklar inemiyor. Ulaşım tıkanmış, otoyollar tıkalı. Ben gittim gördüm. Otobanlar kapalı, göçük. Köprüler yıkılmış. Eski yollardan bir gidin bakın. 8 saat insanlar yollarda. Ambulanslar yaralıları taşıyamıyor yollardaki yoğunluktan dolayı. Kurtarma ekipleri ulaşmazsa gariban vali ne yapsın?"

"AĞLASIN MI HÜNGÜR HÜNGÜR?"

“Gülmesi normal öyle mi söylüyorsunuz” sorusuna ise Metiner, “Yok ağlaması normal. Biz ağlıyoruz, bu sefer niye ağlıyorsunuz diyorsunuz. Vatandaşa tebessüm edebilir. Ne var yani, tebessüm etmesin mi? Umut aşılanmasın mı? Ağlasın mı hüngür hüngür? Bir gelin, gidin görün sahayı" yanıtını verdi.