AKP Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar'ın istifa ettiği iddia edildi. Gülpınar'ın istifasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışında olması nedeniyle henüz değerlendirilemediği söyleniyor.

Öte yandan AKP tarafından da kimse iddiaları henüz yalanlamadı.

AKP Şanlıurfa'daki istifa iddiaları kulisleri hareketlendirdi. AKP Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar'ın istifasını sunduğu iddia edildi. Bizim Haber Ajansı'nın (BİHA) haberine göre, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı da olan Gülpınar, istifa dilekçesini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’a iletti.

Gülpınar’ın dilekçesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a iletildi. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yurtdışında bulunması nedeniyle dilekçenin bekletildiği öğrenildi.

AKP İDDİALARI HENÜZ YALANLAMADI

Başkent Ankara’daki Şanlıurfa Tanıtım Günleri’ne katılan Kasım Gülpınar iddialarla ilgili henüz açıklama yapmadı. Öte yandan AKP tarafından da iddiaları yalanlayan bir açıklama gelmedi.

KASIM GÜLPINAR KİMDİR?

Mehmet Kasım Gülpınar, 20 Eylül 1969 tarihinde Eyyüp Cenap ve Asuman çiftinin evladı olarak Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dünyaya geldi.

Lise mezuniyetinin ardından eğitimini Ankara Üniversitesi'nde sürdüren Gülpınar, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi.

Üniversiteyi bitirdikten sonra TÖMER'de öğretmenlik yaptı. Dış Ticaret Müsteşarlığı İGEME'de Mütercim olarak çalıştı. Özel bir TV kanalında Diplomasi Muhabirliği yaptı.

Devlet Bakanlığında Özel Kalem Müdürlüğü ve Siyasi Danışmanlık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Siyasi Danışmanlık görevlerinde bulundu.

24. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Şanlıurfa'dan Milletvekili seçildi. Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeliği, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyeliği, Türkiye-Fransa Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı, AB Uyum Komisyonu Üyeliği, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) üyeliği, Dışişleri Komisyonu Üyeliği ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyeliği görevlerinde bulundu.

25. ve 26. Dönemde tekrar AKP Şanlıurfa Milletvekili seçildi. Aynı zamanda 26. Dönem AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Karma Parlamento Komisyonu üyesidir. Fransa Cumhurbaşkanı tarafından Legion d'Honneur nişanı ile taltif edilmiştir.

Çok iyi düzeyde Fransızca, İngilizce ve Kürtçe, iyi düzeyde Arapça ve Farsça bilen Gülpınar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak: HALK TV