17-25 Aralık soruşturma dosyalarında adı geçen AKP’li Fatih Belediyesi’nde “3 müfettiş” inceleme yapmaya başladı.

2013 yılından bu yana Sayıştay’ın denetim yapmadığı belediyede iki Sayıştay müfettişi inceleme yapıyor. Sayıştay’ın hemen ardından ise bir İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi görevlendirilerek denetime başladı.

AKP’li Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir 17-25 Aralık soruşturmasının ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan isimler arasındaydı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a olan yakınlığıyla bilinen Demir’in adı Kadir Topbaş’ın istifasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için geçmişti.

Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak’la birlikte TÜRGEV’in yönetiminde yer alan isimlerden biriydi. TÜRGEV’in açtığı ilk öğrenci yurtlardan birisi de Fatih Belediyesi’nce bedelsiz tahsis edilmişti.

İşte bu noktada hem Tayyip Erdoğan’a hem Bilal Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Mustafa Demir’in belediyesindeki icraatlarıyla ilgili 3 müfettişin görevlendirilmesi dikkat çekiyor. Özellikle son dönemde hükümet kanadında bazı bakanlarla problem yaşadığı belirtilen Süleyman Soylu’ya bağlı İçişleri Bakanlığı’nca mülkiye başmüfettişi görevlendirilmesi işin rengini de değiştiriyor. Kulislere göre 3 müfettişin görevlendirilmesinin AKP içinde ve bakanlar arasında yaşanan iç çekişmeyle ilgili olduğu yorumları yapılıyor.

CHP NE DİYOR?

Fatih Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu son dönemde birçok yolsuzluk iddialı dosyayı gündeme getiren isimdi.

İçişleri Bakanlığı’na ve Sayıştay Başkanlığı’na başvurularda bulunan Soylu, “2013 yılından sonra hiçbir kamu denetimi yapılmayan, mülkiye- Sayıştay müfettişlerinin görevlendirilmesi gerçekleşmeyen Fatih Belediye Başkanlığı’na yaptığım ihbarlar Danıştay’a kadar taşınmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından mülkiye müffettişi, Sayıştay Başkanlığı tarafından Sayıştay müfettişi görevlendirildi. Edindiğimiz bilgiye göre Sayıştay müfettişleri Aralık 2017’de, bakanlık başmüfettişi Ocak 2018’de denetimlere başladı. Muhalefet olarak müfettişlerin tespitlerini, raporlarını bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet