Şenyaşar ailesine yönelik 2018'deki saldırıdan sonra 'terör olayı' değerlendirmesi yapan AKP milletvekili Fakıbaba, "Kendimi affedemedim" dedi.

 Fakıbaba, "Sonradan belli oldu. Bunlar PKK'lı değil, HDP'ye oy veren vatandaşlar. Buna saygı duyarım. HDP'ye oy vermek ayıp değildir. 'Terör olayı' dediğim için kendimi affedemedim" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de Şenyaşar ailesinin dükkanına ve Suruç Devlet Hastanesi'ne yapılan baskında Şenyaşar ailesinden 3 kişi öldürülmüştü.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Celal Yıldız'ın da aralarında olduğu 4 kişi geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı.

AKP Şanlıurfa Milletvekili ve eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan Şenyaşar ailesine yönelik saldırıyla ilgili yıllar sonra itiraf geldi.

Olayın meydana gelmesinin hemen ardından 'terör olayı' açıklaması yapan Fakıbaba, halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada "Kendimi affedemedim" dedi.

Fakıbaba'nın sözleri şöyle:

"Ben ne hakimim, ne savcıyım, ne avukatım. Vicdanımın sesini dinledim. Bana terör olayı olarak anlatılmıştı. Ben de dedim ki 'PKK yapmış.' Bakandım, o zaman. Bana göre bu, devlet adamına yakışır konuşma olmadı. Ama bana öyle söylendi, ben de öyle bir ifadede bulundum. Keşke söylenmeseydi, keşke öyle bir ifadede bulunmasaydım. İki gün sonra baktım ki, Allah rahmet eylesin, bu adamların dükkanına gitmişim. Devletin bakanıyım. Adamlar PKK'lı olsa bana bir şey yapmaları lazımdı. Beni güler yüzle uğurlamışlar. Sonradan belli oldu. Bunlar PKK'lı değil, HDP'ye oy veren vatandaşlar. Buna saygı duyarım. HDP'ye oy vermek ayıp değildir. 'Terör olayı' dediğim için kendimi affedemedim."

Yazının tamamı burada.