AKP'nin anayasa değişikliği teklifi için HDP ile görüşmesine ilk yorum yapanlardan ve dikkat çekenlerden biri olan AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, ziyarete dair yeni değerlendirmelerde bulundu. Partisinin HDP ziyaretine "Gidilmesi değil, gidilmemesi abes. HDP'nin de desteğine ihtiyacımız var" diyen Cevheri, bu yorumlarından ötürü çok olumlu tepkiler aldığını söyledi.

Medyascope'tan Ferit Aslan'a konuşan Cevheri, “Bir anayasa çalışması olduğundan herkesin katkılarının sağlanması noktasında partimizin yapmış olduğu bir nezaket ziyaretiydi. Görüş alışverişi ve fikir teatisinde bulundular. Ben de partimin yapmış olduğu bu ziyarete destek verdim. Ben siyasette diyalogdan yanayım. Benim söylemek istediğim buydu. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuş bir partidir ve Meclis’te grubu da vardır, belli bir oy potansiyeli de vardır. Partimin yaptığı doğrudur. Dolayısıyla bir anayasal değişikliğin, yapıldığı toplumun bütün kesimleri tarafından genel kabul görmesi ve desteklenmesi önemlidir. Çünkü bu normal bir kanun değil, anayasa çalışmasıdır. Bu bağlamda ben bir değerlendirmede bulundum” diye konuştu.

YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ... 'NEDEN OLMASIN?'

Cevheri, ziyareti “Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?” şeklinde değerlendirenler olduğunun hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

“Şimdi tabii, neden olmasın? Uzatılan bu eli HDP değerlendirirse, bu anayasa çalışmasına müspet manada destek verirse… HDP’nin sorunu, Türkiye partisi olup olmaması. Biz arzu ediyoruz ki; HDP, Türkiye partisi olsun, terör ile arasına bir mesafe koysun. Bizim AK Parti olarak bir duruşumuz ve çizgimiz vardır. Dolayısıyla ülkenin birliği bütünlüğü noktasında, gönderde Türk bayrağının dalgalanması noktasında hassasiyetimiz var. Bu, bizim kırmızı çizgimiz ve hiçbir zaman taviz vermeyiz. Dolayısıyla ben düşünce olarak AK Parti’de siyaset yapan ve şeref ile bu görevi yürüten bir insanım. Irki manada siyaset yapan partilerle benim uzaktan yakından bir ilgim yoktur. Onu da özellikle belirteyim. Dolayısıyla inanç, düşünce ve fikir olarak benim düşüncelerimi ve fikirlerimi savunan bir parti olduğu için ben AK Parti’deyim.”

Cevheri, şöyle devam etti: “Sonuçta asker de olsa, dağda da olsa memleketin evlatları ama terörü lanetliyoruz. İstiyoruz ki bu akan kan dursun, terör bitsin. Bölgede insanlar huzurla gezebilsinler. Bölge iktisadi olarak kalkınsın. Biz, böyle bir düşünceyi savunuyoruz. Bu benim de düşüncemdir. HDP’nin, PKK ve terör ile arasına mesafe koymasını, eylem olduğunda lanetlemesini ciddi manada arzu ediyoruz. Türkiye partisi olsunlar. Teröre destek verdikçe Türkiye partisi olamıyorlar.”