AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, erken seçim sorusuna ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Bizim irademiz seçimin zamanında yapılması yönünde. Bir değerlendirme yapılıyor. Bu tabii ki bir erken seçim düzeyinde bir tarih değerlendirmesi olmayacak” dedi.

Çelik, eski Ülkü Ocakları Sinan Ateş'in öldürülmesi hakkında ise "Emniyet işinin başındadır, olay tüm yönleriyle aydınlatılacaktır" ifadelerini kullandı.

"Erken seçim" sorusuna, "Bununla ilgili kesin bir karar yoktur, olunca sizinle paylaşacağım" yanıtını veren Çelik, şunları söyledi:

"Bu seçim takvimiyle ilgili gündem, seçimin 18 Haziran'da yapılması yönünde irademiz var. Çıkabilecek bazı sıkıntılar, vatandaşlarımızın yurt dışında seyahat dönemi olması, çeşitli şekillerde ülkemizde hareketliliğin yaşandığı dönem olması sebebiyle değerlendirme yapılıyor. Bu tabii ki bir erken seçim düzeyinde tarih değerlendirmesi olmayacak.

Bununla ilgili kesin bir karar yoktur, olunca sizinle paylaşacağım. Kişiler çeşitli ortamlarda son aldıkları pozisyona göre geçmişi yeniden yapılandırabiliyorlar. Ben geçmişte şöyle yapmıştım, yeterince destek verilmedi gibisinden"

Ömer Çelik, eski Ülkü Ocakları Sinan Ateş'in öldürülmesi hakkında ise şöyle konuştu:

"Ailesine başsağlığı diliyoruz. Yapılan yorumlara itibar edilmemeli. Bu tutum ahlaki değildir. Emniyet güçleri, Türkiye adliyesi bu konunun tüm boyutlarını açığa çıkaracaktır. Emniyet işinin başındadır, olay tüm yönleriyle aydınlatılacaktır. "