AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, "Hukuk, HDP'nin yürüttüğü siyasetin karmaşık ilişkiler ağına dair harekete geçmiş, buradaki mahiyeti hukukun ışığında değerlendirme ihtiyacı hissetmiştir. Söz hukuktadır" açıklamasında bulundu.

AKP Grup Başkanı Bostancı, HDP'nin kapatılma davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bostancı'nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Hukuk, HDP'nin yürüttüğü siyasetin karmaşık ilişkiler ağına dair harekete geçmiş, buradaki mahiyeti hukukun ışığında değerlendirme ihtiyacı hissetmiştir. Söz hukuktadır.
Kapatma hiç olmasın, nasıl ve hangi mahiyette kurulursa kurulsun partiler çalışsın.' yaklaşımında hiç olmamıştır. Bu yönde bir hukuki ve siyasi yaklaşım düşünülemez, gerçekçi değildir.

AKP'Lİ ÖZKAN, 'MİLLETİMİZ NEZSİNDE HDP'Yİ KAPATACAĞIZ' DEMİŞTİ

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan “HDP hem siyasi olarak kapandıktan sonra hukuken de kapanacaktır. Biz inşallah milletimiz nezdinde HDP’yi kapatacağız" açıklamasını yapmıştı. Tepkilerin üzerine yeni bir açıklama yapan Bostancı, "HDP ile ilgili bizim siyasi kanaatlerimiz, hukuken ise ancak yorumlarımız olabilir. Biz siyasetle ilgiliyiz. Hukuken değerlendirme, bağımsız mahkemelerin konusu. HDP kapatılacak mı? Bunun cevabı siyasette değil hukuktadır" ifadesini kullanmıştı.