AKP’li Üsküdar Belediyesi, Fahri Erdoğmuş Parkı’na beton dökülmesine karşı mücadele edenleri pankartla tehdit etti. Parka asılan pankartta “Fahri Erdoğmuş Parkımızda kamu malına zarar verenler tespit edilmiştir ve yasal işlem başlatılmıştır” ifadeleri yer aldı.

Validebağ Korusu’nun yakınında halkın istememesine rağmen cami inşaatına başlayan AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin son icraatı Koşuyolu’nda bulunan ve 3 sitenin kullandığı parka beton dökmek oldu. Daha önce park içinde bulunan halı sahayı yeniden inşa edeceğini bunun yanında soyunma odaları ve büfeler açarak işleteceğini belirten belediyeye, site sakinleri tepki gösterdi. Bu yönde bir taleplerinin olmamasına rağmen bu projenin yapılmak istendiğini kaydeden site sakinleri, “Burası çocuklarımızın oyun oynayabildiği tek yeşil alan” dedi.

İlerihaber.org’un haberine göre, Üsküdar Belediyesi geçen hafta cuma günü Fahri Erdoğmuş Parkı’na yapılacak halı saha soyunma odaları ve büfe için iş makineleriyle girerek beton dökmek istemiş, buna tepki gösteren site sakinlerini zabıta ve polis engellemeye çalışmıştı. Site sakinleri, olaydan sonra parka soyunma odaları için dökülen betonun üzerinde kalıpları sökerek atmıştı. Mahallenin istemediği bir projeyi uygulamaya koymaya çalışan AKP’li Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise parka tehdit pankartı astırdı. Belediye tarafından Fahri Erdoğmuş Parkı’na astırılan pankartta “Fahri Erdoğmuş Parkımızda kamu malına zarar verenler tespit edilmiştir ve yasal işlem başlatılmıştır” dendi.

Pankarta tepki gösterip söktüklerini belirten site sakinleri ise kendilerine yasal işlemle ilgili herhangi bir bildirimde bulunulmadığını belirtti. Parkın çocuklarının kullandığı tek yeşil alan olduğunu ve üç sitenin bu parktan faydalandığını belirten site sakinleri belediyenin kendilerine rağmen projeyi yapmak istediğini kaydetti. Parkın işletme mantığıyla zamanla halka kapatılacağını dile getiren yurttaşlar, halı sahada gece yarısına kadar yapılacak maçlarda çıkarılacak gürültü nedeniyle insanların rahatsız olacağını söyledi.

Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile konuya ilişkin bir görüşme yaptıklarını belirten site sakinleri Türkmen’in kendilerine “Siz istemeseniz de bu proje yapılacak” dediğini söyledi. Yurttaşların parkta olabilecek bir çalışma için bekleyişleri devam ediyor.

Üsküdar Belediyesi, daha önce de Validebağ Korusu yakınında bulunan yeşil alan olarak terk edilen ancak şuan otopark olarak kullanılan alana cami yapılması için düğmeye basmış, yurttaşların bu konudaki itirazlarını dinlememişti. İnşaat sırasında polis ve zabıta saldırısı yaşanmış, daha sonra yurttaşlara polise mukavemet, gösteri ve yürüyüş kanuna muhalefet gerekçeleriyle dava açılmıştı.