Tatvan Belediyesi ve Zahid Yapı isimli firmanın sahibi Mehmet Can Ersoysal arasında bir süre önce başlayan fatura gerginliğinin ardından cami kapatıldı.

ANF’nin haberine göre, cemaati camiden çıkaran firma yetkilileri caminin kapısına kilit vurdu.

‘AKP’Lİ BELEDİYE BENİ DOLANDIRDI’

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve Belediye Başkan Yardımcısı Baki Menteş’in kendisini dolandırdığını iddia eden müteahhit firma sahibi Mehmet Can Ersoysal “Belediye başkanı ve yardımcısı beni çağırıp bana burayı yaptıracaklarını söylediler. Kendilerine önce ihale yapmalarını ihaleyle vermelerini söyledim. Fakat bana ihaleye gerek olmadığını malzemelerin hayırseverler tarafından verileceğini, bana da sadece el emeğimin doğrudan teminle verileceğini söylediler. Ancak şimdi, bütün binayı yapmama rağmen ‘Seni tanımıyoruz, sen kimsin’ diyorlar. Resmen dolandırıldım” dedi.

‘ELİMİ VERDİM, KOLUMU KAPTIRDIM’

Firma sahibi Ersoysal Aksoy ve Menteş’in kendisine başka işler de yaptırdığını söyleyerek, şöyle konuştu:

“Bana her seferinde ‘Şu işi de yap doğrudan temine ekleriz’ şeklinde sözler vererek iş yaptırdılar ama yaptığım işlerin hiçbirinden paramı alamadım. İşe başladığımız zaman eksik malzemeler kaldı bana ‘Eksikleri siz alın bitirin işi biz size ihale yapar veririz’ dediler. Eksikleri aldık camiyi yaptık, teslim ettik ama şimdi inkar ediyorlar. Elimizde faturalar var kalem kalem her şeyin faturası var. Her işin yapılmadan önce, yapıldıktan sonraki fotoğrafları ve başkana, müdüre gönderdiğimiz onayını aldığımız mesajlar var. Göz göre göre yalan söylüyorlar.”

‘CAMİYLE SORUNUM YOK’

Kendilerinin camiyle sorunları olmadığını ve bu durumdan rahatsız olduklarını savunan Ersoysal “Bizim camiyle, ibadethaneyle sorunumuz yok. İşin bu hale gelmesinden de rahatsızız” dedi.

 “Bu caminin tamamını ben yaptım fakat tek kuruş paramı alamadım” diyen Ersoysal,  “Sağdan soldan borç alarak bu seviyeye getirdim. 600 bin liradan fazla alacağımız birikti. Çeklerim yazıldı, iflasla yüz yüzeyim intiharın eşiğine geldim. Tek isteğim mağduriyetimin giderilmesi. Buraya gelmeden önce de hem belediyeyi, hem emniyeti, hem müftülüğü aradım haber verdim” diye konuştu. R

ESMİ İTİRAF

AKP’li Tatvan Başkan Fettah Aksoy ise ihaleyi yaptıklarını ve teknik şartnameye göre yapılan işlerin de ödemesini yaptıklarını savundu.

Aksoy’un, “İhale yapıldı, ödemeler yapıldı” beyanının aksine belediye tarafından firma sahibine gönderilen 21.062018 tarih ve 36522654-109 sayılı resmi yazıda şu ifadeler dikkat çekti: “(...) Ancak belediyemizin ilgili birimleri nezdinde yapılan araştırmalarımız neticesinde bu işe dair herhangi bir ihale yapılmadığı, herhangi bir ihale sözleşmesi bulunmadığı bildirilmiştir.”

Öte yandan, cami önünde sesini duyurmaya çalışan firma sahibi ise gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.