Iraklı İş İnsanı Hüseyin Mahmod Abbas, kendisini dolandıran Ceylanpınar’ın AKP’li Belediye Başkanı Menderes Atilla hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abbas, ortağı Mazın Ali Hamad ile birlikte toplam 123 bin dolar dolandırdıklarını belirterek, suç duyurusunda bulundu.

Abbas, 2018 Ekim ayında Atilla ve Hamad’ın yarı yarıya ortak oldukları Alrayan Tourısm Emlak Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi tarafından dolandırıldığını iddia etti.

‘SENİ SINIR DIŞI EDERİZ’

Hüseyin Mahmod Abbas, şikayet dilekçesinde şirketin her iki ortağının planlı bir şekilde bir daireyi birden fazla kişiye satarak kendisini dolandırdıklarını, yasal belgeleri olmasına rağmen sahte evraklar ile 6 adet daireyi başka isim benzerliği yaparak sattıklarını belirtti.

Abbas dilekçesine, bu duruma itiraz etmesi durumunda Menderes Atilla ve Mazın Ali’nin kendisine AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile çekilmiş fotoğraflarını göstererek, “Siyasi çevremiz var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını göstererek, seni sınır dışı ederiz. Ticaret hayatını bitiririz” diye tehdit ettiklerini öne sürdü.

Hüseyin Mahmod Abbas, 2018 Ekim ayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, “Irak vatandaşıyım. 2013 yılından itibaren Türkiye’de inşaat, gıda, üzerine ticaret yapıyorum. Türkiye’de 2 tane şirketim var. Yukarıda isimlerini verdiğim ve şikayetçi olduğum kişilerden Mazın Ali Hamad benimle aynı aşirettendir. İstanbul’a geldiğimi şirket açtığımı duymuş, ortağı Menderes Atilla ile yanıma geldiler. Daha sonra Bahçeşehir Koza Park’daki Alrayan Real Estate Turkey şirketlerinin ofisine götürdüler. Kendisinin Urfa’da belediye başkanı olması bende güven oluşturdu.”

123 BİN DOLARLIK DOLANDIRICILIK

Abas, şöyle devam etti:

“Evrak ekinde sunduğum sıralı senetler ile toplam 6 daire hakkında anlaştık. Onlara güvendim ve şirketim üzerinden Mazın Ali Hamad’a Albaraka Türk Bankası’na virman yapma sureti ile 346 Bin 191 (123 bin dolar bozdurup) TL karşılığı yatırdım. Daha sonra ekte yatırdığım hesap dökümanı olan Koza sitesi içinde gösterilen Bozcaada, Heybeli, Büyükada isimli sitelerden kağıt üzerinden seçip aldım ve kapora olarak 346 bin 191 TL para verdim. Mazın Ali Hamad ile buluştuk. Menderes’i telefonla aradı. Daha sonra Mazin bana ‘Sizin bu daireler 2 yıl içinde 220 bin 627 TL değer kazandı, kar ettiniz’ dedi.”

‘ARKAMIZDA TAYYİP ERDOĞAN VAR’

İnanarak, daireyi şirket ortağına satmak istediğini dilekçesine ekleyen Abas, ayrıntıları şöyle anlattı: “Ortağım şuan Irak’ta. Adı Cevat Attalagani’dir. Ortağım ve Mazın yeni bir sözleşme yaptı. Ortağım, satış için notere gittiğinde noterden kendisine ‘Bu evrakları çöpe atın, bunlar sahte. Paranınız kaptırmayın, sizi dolandırmışlar’ dediğini öğrendim. Ben ve ortağımla Mazın’ın ofisinde yüz yüze görüştük. Ona bana kağıt üzerinde sattığı daireleri alıp paramı vermesini söyledim. Mazın, önündeki çay bardağını kırıp bana ‘Sen adam mısın? 2 yıl oldu. Sen benden para isteyemezsin. Benim ortağım Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’dır. Seni Türkiye’de bırakmayız. Biz Erdoğan’ın adamıyız. Seni buradan s… göndermemiz 10 dakika sürmez. Menderes, senin bu yaptığını yanına bırakmaz. Senin ve ortağının Türkiye’deki ticaret hayatını bitirip, size ekmek yedirmeyiz. Türkiye devleti biziz. Siz kimsiniz? Susun, akıllı olun. Bizde paranız yok. İstediğiniz yere şikayet edin. Adliyeler bizim adamlarımız ile dolu. Arkamızda Recep Tayyip Erdoğan var. Hadi gidin şikayet edin de göreyim. Sizin parçanızı bulamazlar’ diyerek tehdit etti.”

ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİLER İDDİASI

Dolandırılanın sadece kendisi olmadığını öğrendiğini savunan Abas, şöyle devam etti:

“Daha sonra öğrendim ki bu organize suç örgütü Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Kuveyt, Suudi Arabistanlı arkadaşlarımın da bu tehdit yolu ile 30 milyon dolar parasını dolandırmış. Hatta bu paradan sonra Menderes Atilla ve Mazın Ali kavga etmişler. Menderes Atilla arkadaşlarıma ‘Benim Urfa’da emrimde 4 bin tane silahlı adamlarım var. (Naim aşiretinden) Sizi öldürürüm, hiç olur gidersiniz, ölünüzü dahi bulamazlar, diye tehdit etmiş. Savcılık eğer isterse bu iş adamları da gelip şikayetçi olacaklardır. Ayrıca bu şahısların Koza Park’da bulunan yerlerinde özellikle Arap iş adamlarına sahte evraklarla daire satmaktadırlar. Benim son iki yılda uğradığım maddi zarar 123 bin dolardır. Param şahıslar tarafından gasp edilmiş. Mağduriyetimin giderilmesi adına beni tehdit eden ve dolandıran yukarıda ismi ve adresi bulunan şahıslardan şikayetçiyim. Uzlaşmak istemiyorum.”

Iraklı iş insanı ifadesinde bunlara yer verirken, avukatı Muhammed Aksan da “Özel ve gizlidir” ibareli bir evrakta 22 Arap iş insanının (Suudi Arabistan, Ürdün, Irak) adını ve pasaport bilgilerini paylaşarak, bu kişilerin Türkiye’de yatırım amaçlı mülk edinmek istediklerini, Alrayan Tourısm Emlak Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi yetklisi ve yüzde 50 yüzde 50 ortaklıkları bulunan Menderes Atilla ve Mazın Ali tarafından kurulan şirket tarafından dolandırıldıklarını kaydetti.

Aksan Hukuk Bürosu adına avukat Muhammed Aksan’ın düzenlediği raporda, şu bilgilere yer verildi:

“2 ortak, taşınmaz satın almak isteyen müvekkillere Garanti Koza Şirketi’ne ait gayrimenkuller tanıtılmış, bu kapsamda bazı müvekkiller ile noter vasıtası ile Gayrimenkul Taşınmaz Satış sözleşmesi yapılmıştır. Bu sözleşmelerin imzalanması ve paraların ödenmesi sonrasında müvekkiller bazı ilgili taşınmazlara yerleşmişler. Ancak hiçbiri adına herhangi bir tapu devri gerçekleşmemiş. Ayrıca 3 müvekkilimin tapu da yaptığımız incelemeler sonucunda sahte olduğunu tespit ettiğimiz tapu senedi teslim edilmiştir.

Sözleşmenin imzalanması ve paraların ödenmesinden sonra müvekkiller satın aldıklarını sandıkları taşınmazlara yerleşmişler.

Toplam bedeli 20.000.000 TL tutarından fazla olan bu dolandırıcılık eylemi neticesinde Mazın ve Menderes paraları aldıktan sonra müvekkillerle iletişimi kesmişler. Müvekkillerimiz yaptıkları seyahat sonrası evlerine döndüklerinde anahtarları kapıyı açmamış, bunun üzerine site yönetimi ile yaptığı görüşme neticesinde satın aldığını zannettiği evin başka birine satıldığını ve kendisinin hiç bir zaman malik olmadığını öğrenmiştir.

Özel ve resmi belgelerde müvekkillerimize sahtecilik yaparak devlet tarafından verdiğini iddia ettikleri bandrolleri sözleşmelere yapıştırarak müvekkillerimizi kandırmışlardır. Müvekkillerimizin toplam uğramış oldukları zarar miktarı 4 milyon 480 bin 134,4 ABD doları ve 4 milyon 222 bin 508 TL’dir.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı