AKP Kastamonu Kadın Kolları Başkanvekili Beyhan Kayıkçı, parti yönetimine güvenin kalmadığını belirterek görevinden istifa etti.

AKP Genel Merkezi’nin de ilde yaşananlara sessiz kaldığını belirten Kayıkçı, parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek duruma ‘el atmasını’ istedi.

Partide 3 dönem yöneticilik yaptığını hatırlatan Kayıkçı, AKP Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü ile çalışmaya 'bir saat bile tahammülünün kalmadığını' ifade etti.

Partisinde kardeşlik hukuku ve güven kalmadığını kaydeden Kayıkçı, görevinden istifa kararını bu nedenle aldığını vurguladı.

AKP Genel Merkezi ve milletvekillerinin de yaşananlara sessiz kaldığını aktaran Kayıkçı, şu açıklamayı yaptı:

“Aziz Kastamonu'lular ve kıymetli dava arkadaşlarım. 3 dönem il yönetim kurulu üyeliği olmak üzere uzun yıllar inandığım Ak davaya onurla, şerefle hizmet ettim bu can bu tende olduğu müddetçe Sayın Cumhurbaşkanımızın yolunda bir an bile tereddüt etmeden inançla azimle çalışacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yönetiminde bulunduğum il kadın kolları başkanımız Sayın Neslihan Kaya Tufan hanımefendinin istifa etmesinden sonra genel merkezimizin tensipleri ile kadın kolları il başkanlığına asaleten atama yapılıncaya kadar vekalet etmekten onur ve gurur duyuyorum.”

‘DAVAYA ZARAR GELMESİN DİYE SUSUYORUM’

“Ancak şu kadarını söyleyeyim ki Sayın cumhurbaşkanımıza ve Ak davamıza zarar gelmesin ve Kastamonumuzdaki on binlerce Ak partimize gönül vermiş hemşerilerimiz üzülmesin diye susuyorum.

Mevcut İl Başkanımız Sayın Doğan Ünlü ve yönetimiyle bir saat bile aynı çatı altında kalmaya tahammül edemiyorum. En hafif tabirle İl Başkanımız Sayın Doğan Ünlü’ye asla güvenim kalmamıştır.”

‘GENEL MERKEZİMİZ VE VEKİLLER SESSİZ KALIYOR’

“Ve bu teşkilatta kardeşlik hukuku kalmamıştır. Maalesef bu duruma sayın vekillerimiz ve genel merkezimiz sessiz kalmaktadır. Şayet sesim duyulursa yoluna baş koyduğum Sayın Cumhurbaşkanımdan istirhamım bu teşkilata bir an önce el atmasıdır. İşte bu saydığım daha doğrusu sayamadığım gerekçelerle vekaleten yürütmekte olduğum AK Parti Kadın Kolları başkanlığından istifa ediyorum. Ak davaya gönül vermiş dava kardeşlerimi ve Aziz Kastamonu kamuoyuna saygılar sunarım.”

AKP Kastamonu Kadın Kolları Başkanı Neslihan Kaya Tufan’ın da ‘kente kadın elinin değmesi gerektiğini belirtip, milletvekili aday adayı olacağını belirterek görevinden istifa ettiği, bunun üzerine parti genel merkezinin 3 dönem il yönetim kurulu üyeliği yapan Beyhan Kayıkçı'yı Kadın Kolları Başkanı Vekili olarak atadığı öğrenildi.