AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Altılı Masa'ya yönelik eleştirilerde bulunan Aydemir, BAYKAR'la ilgili açıklama yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı hedef aldı.

İHA ve SİHA'ları gündemine alan Aydemir, "BAYKAR bugüne kadar devletten bir kuruş teşvik almamış. Bunlar milli kahraman. Askerlerimizin can vermemesi için gece gündüz çalışan insanlar. BAYKAR'ın sahipleri bunlar, ama orada çalışan binlerce insan var. Nedir bu düşmanlık? Ali Babacan sen kimmişsin, sen nasıl bir insanmışsın, nasıl bir yüzün varmış, nasıl saklamışsın bu yüzünü? Senelerce sureti haktan nasıl görünmüşsün? BAYKAR'a, İHA, SİHA'ya düşmanlık vatan hainlerinin işi. Meğer içimizde bir Truva Atıymış bu. Bu Truva Atı, şimdi altılı masanın içinde" dedi.

'ŞEBNEM KORUR'A DESTEK VERIYORSANIZ....'

AKP’li Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve BAYKAR'ı eleştirenleri 'vatana ihanet' ile suçlayarak, "Babacan'ın etrafında konuşlananlar, kahir ekseriyeti Babacan'ın düşüncesinin uzağındalar ama onun yanında durmak o şehitlerin ruhlarına hakarettir, can verenlere ihanettir. Böyle bir şey olmaz. İHA ve SİHA'lara değil, eğer siz Şebnem Korur'a destek veriyorsanız, bu orduya attığı bühtana da destek veriyorsunuz demektir" ifadesini kullandı.

Altılı Masa için "kaos masası" nitelendirmesinde bulunan Aydemir, "Akşener ülkeyi kurtaracağını söylüyor, görüntüde Ekrem İmamoğlu var. Açıkça 'Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adayımız' diyor. Birbirlerine girmişler, ne dedikleri belli değil. Altılı Masa, karman çorman bir yapı ve içlerinde HDP'nin Truva Atı Babacan. HDP bu masanın dışında değil ki işte şimdi Babacan'ı kullanıyorlar açık biçimde. Millet bunları görüyor" görüşünü savundu.

Aydemir, başörtüsüne yönelik Anayasa değişikliği teklifine işaret ederek, "Kendileri bir düzenleme yapıyorlar, arkadan dolanıyorlar, bizim düzenlememize karşı çıkıyorlar. Bir tiyatro oynanıyor" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Babacan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu İHA’lar ve SİHA’lar üreten Baykar'a ilişkin soruya, "Burada yanlış şu, devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, aşağı yukarı tek şirkete aktarılıyor" yanıtını vermesi gündem olmuştu.

Babacan, "8 yıl Milli Güvenlik Kurulu üyesiydim. Dolayısıyla bizim savunma sanayindeki kendi kapasitemizin, yerli kapasitemizin, yerli teknolojimizin ilerlemesi ülkemizin güvenliği açısından son derece önemli. Bazı operasyonlarda başka ülkelerin teknolojisine muhtaç kalmak gerçekten silahlı kuvvetlerimizin elini kolunu bağlayan bir mesele olarak ortaya çıkıyor. Biz özellikle insansız hava araçları ile ilgili Türkiye’de oluşan üretim kapasitesinin ve teknolojinin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz ve ülkemizin gurur kaynağı olduğunu düşünüyoruz. Fakat burada yanlış şu, devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar aşağı yukarı tek şirkete aktarılıyor. Halbuki benzer kaynaklar, en az 4-5 şirkete aktarılsa, çünkü devlet desteği olmadan bu iş olmuyor. Devletten çok yüksek miktarlarda nakit destekle bu işler oluyor. Onu herkesin bilmesi lazım" demişti.

Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İnsansız hava araçları Türkiye’nin terörle mücadele tarihini değiştirdi. Hele Bayraktar İHA, dünyanın önünde selam durduğu oyun değiştirici bir mucizedir. Saldıranlar, Ya ajandır, Ya haindir, Ya embesildir... Ordumuza kimyasal silah iftirası atan bir kişiye "Geçmiş olsun" diyebilen, bu sıfatların hepsini üzerinde taşır. Amerika'nın çocukları, Çaresiz zübükler..." ifadelerini kullanmıştı.