TBMM Plan Bütçe Komisyonunda Diyanet bütçesi görüşülürken AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, sosyal medya kullanan bazı imamları eleştirdi ve "TikTok imamları ortaya çıktı, bunlar zemini kirletiyor. Diyanet'e vazife düşüyor ve bununla ilgili mutlaka tanzim edici bir pozisyon almaları lazım" dedi. Aydemir, Diyanet'in bütçesinin artırılması gerektiğini söyledi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda Diyanet bütçesi görüşülürken AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, sosyal medyada bazı görsellerin yer aldığını belirterek şunları söyledi: "Nevzuhur bir imam çeşidi ortaya çıktı, bunlar ‘TikTok' imamları. Ortak bir jargonu var, dilleri ortak. Konuşmaya başlarken ‘5'inci surenin 13'üncü ayeti' diye başlarlar oysa bizim alışık olduğumuz mesela Nisa suresinin 15'inci ayetinden bahsederiz.

Bizim Diyanet İşlerinin zihnimize yüklediği kod budur, medeniyetimiz de böyle yüklemiştir ama o nevzuhur anlayış maalesef böyle bu dili kullanıyor ve bunlar öylesine zemini lekeli hâle getiriyorlar ki insanlar neye uğradığını şaşırıyorlar. Diyanet'e vazife düşüyor ve bununla ilgili mutlaka tanzim edici bir pozisyon almaları lazım.''