AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü grup toplantısında seçim tarihine ilişkin açıklama yaptı.

Akbaşoğlu, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanı'mız AK Parti Grup Toplantısı'nda bütün milletimize 73 yıl sonra aynı tarihte yüzyılın seçimlerinin yapılacağı müjdesini ilan etti" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmaların ardından siyasi partilerin grup başkanvekillerine yerlerinden söz verildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi için işaret ettiği 14 Mayıs tarihine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

14 Mayıs 1950 gününün Türk demokrasi ve siyasi tarihi için bir dönüm noktası olduğunu belirten Akbaşoğlu, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanı'mız AK Parti Grup Toplantısı'nda bütün milletimize 73 yıl sonra aynı tarihte yüzyılın seçimlerinin yapılacağı müjdesini ilan etti. Milletimiz ve devletimiz için hayırlı olsun. Cumhur İttifakı olarak milletimizin desteğini istirham ediyoruz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Demokrat Parti'nin 73 yıl önce kazandığı seçime gönderme yapmıştı.

Seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret eden Erdoğan, "Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün, Altılı Masa diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, müstemleke heveslilere 'yeter' diyecektir" demişti.