AKP Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Rusya'nın Ukrayna'ya harekâtı ile ilgili ilk fırsatta TBMM'de milletvekillerini bilgilendireceğini söyledi.

AKP Grup Başkan Vekili Özkan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Özkan, Meclis gündemine ilişkin bilgi verdikten sonra soruları cevapladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı harekata ilişkin Meclis'i bilgilendirip bilgilendirmeyeceğine ilişkin soru üzerine AKP'li Özkan, "Bu tür olaylarda hükümetimiz, Dışişleri Bakanlığı'mız Meclis'imizi bilgilendirmiştir. Bu çerçevede bugün görüşmelerimizi tamamlayacağız. Ukrayna ve Rusya arasında Dışişleri Bakanı'mız ve Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun bir diploması trafiği var. Bu çerçevede ilk fırsatta Dışişleri Bakanı'mız Meclis'i bilgilendirip, bu hususta gelişmeleri Meclis’te paylaşması noktasında çalışmalarımızı yapacağız. İç tüzüğün imkan verdiği ve bakanımızın da uygun olduğu ortamda ilk fırsatta bunu gerçekleştireceğiz. Bugün görüşüp takvim ile ilgili konuşacağız" dedi.

KILIÇDAROĞLU, "REZALET BİR DURUM" DİYEREK ELEŞTİRMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü grup toplantısında iktidarı, "Eğer siz 600 milletvekiline saygı duyuyorsanız, eğer siz TBMM'ne saygı duyuyorsanız, eğer siz milli iradeye saygı duyuyorsanız bu olay TBMM'de görüşüldüğünde yürütme organından birisi gelir TBMM'ye bilgi verirdi. Bilgi verilmedi arkadaşlar. Devletin bu kadar çürüdüğünü, bu kadar ayaklar altına alındığını  bu kadar itibarsızlaştırıldığını ilk kez görüyor ve tanık oluyorum. Rezalet bir durum" diyerek eleştirmişti.